Tämä raikkaan makuinen kurkkusalaatti toimii niin lisäkkeenä kuin leivän päällä levitteenä. Tuorejuusto toimii mainiosti kurkkusalaatin pohjana ja tekee rakenteesta hieman jämäkämmän.

kurkkusalaatti-3970.jpg

Välillä on hyvä tutustua jääkaapin sisältöön tarkemmin. Tuorejuustossa alkoi viimeinen käyttöpäivä lähestyä ja jääkaapissa oli paljon myös muitakin raaka-aineita, joten nyt syntyi hieman erilainen kurkkusalaatti. Tuorejuusto toimiikin mainiosti kurkkusalaatin kastikkeena ja se tuo rakenteeseen sopivaa jämäkkyyttä. Eikä tämä kurkkusalaatti myöskään lässähdä yhtä helposti, kuin perinteiset jogurttipohjaiset toverinsa. 

Valmistus on yksinkertaista. Kurkku halkaistaan ja siitä poistetaan siemenet lusikalla, minkä jälkeen se kuutioidaan pieniksi paloiksi. Samoin tehdään myös kuoritulle kirpeähkölle omenalla ja suolakurkulle. Kaikki ainekset sekoitetaan tuorejuuston joukkoon ja sekaan hienonnetaan vielä ruohosipulia. Periaatteessa tässä voi käyttää mitä vain yrttiä ja kokeilin sekaan myös korianteria, joka toimi erittäin hyvin. Lopuksi salaatti maustetaan mustapippurilla, suolalla ja hunajalla. Kannattaa maistella välillä, jotta salaatista saa mieleistä. Hunajan määrän oikeastaan määrittää omenan hapokkuus, joten lusikka käteen ja maistelemaan. 

kurkkusalaatti-3972.jpg