Vanhanajan puolukkapiirakka tehdään pullataikinasta ja sitä valmistuu kerralla koko pellillinen. Leivo syksyn puolukkasato tähän makean kirpeään piirakkaan.

puolukkapiirakka-2705.jpg

Metsissä on nyt niin paljon puolukoita, ettei mene montakaan minuuttia tämän piirakan aineksia poimiessa - marjathan poimii siinä ajassa, kun pullataikina kohoaa. Mielestäni paras mustikkapiirakka syntyy juurikin pullataikinaan ja näin se toimii myös puolukoiden kanssa. Sokeria pitää kuitenkin käyttää reippaasti enemmän puolukoiden happamuuden takia. Tähän reseptiin upposi kolme desilitraa sokeria litraan puolukoita, mikä saattaa tuntua hieman suurelta määrältä, mutta lopputulos ei ole suinkaan liian makea. 

Piirakkaa valmistaessa pullataikinasta jätetään noin 1/4 osa sivuun koristeita varten, mutta koristeet eivät ole pakolliset tämän piirakan onnistumisen kannalta, joten ne voi jättää myös pois. Voitelin vielä kypsän piirakan voilla ja ripottelin päälle sokeria koristeeksi kristallipullan tapaan.

puolukkapiirakka-2691.jpg

puolukkapiirakka-2697.jpg