Punajuurista syntyy herkullinen Tarte Tatin, jonka päälle viipaloidaan lopuksi vuohenjuustoa - täydellinen yhdistelmä!

punajuuritartetatin-2751.jpg

Punajuuri on aina ollut suosikki juurekseni, ainoastaan sen käsittely on hieman sotkuista puuhaa, mutta se on kaiken vaivan arvoista. Kumihaskoja kannattaa käyttää, jos punaisen helakat sormet ei houkuttele. Tämä resepti on hieman helpompi valmistaa kuin "perinteinen" Tarte Tatin, sillä kaikki valmistus tapahtuu uunissa, mutta yhtä hyvää syntyy tälläkin tavalla. Punajuurien paahtamista kannattaa hieman tarkkailla paiston aikana, sillä jos niistä syntyvä neste alkaa uhkaavasti haihtua, niin päälle kannattaa laittaa folion pala osaksi aikaa kypsennystä.

punajuuritartetatin-2769.jpg

Pannun pohjalle laitetaan ensin kunnolla voita ja sitten tuoretta timjamia, näiden päälle ladotaan punajuuriviipaleet lomittain. Punajuuria kannattaa laittaa reilusti, sillä ne kutistuvat uunissa melkeimpä puolta pienemmiksi. Päällimmäiseksi valutetaan hunajaa ja ripaus suolaa, minkä jälkeen kohti uunia.

punajuuritartetatin-2771.jpg

Tällä välin valmistetaan pohjataikina, josta muotoillaan jauhojen avulla pannun kokoinen levy. Punajuurien kypsyttyä se lisätään niiden päälle hieman painellen, jolloin se tarttuu varmasti punajuurien pintaan. Paistamista jatketaan vielä puolisen tuntia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarte Tatin kumotaan kuumana tarjoiluvadille tai lautaselle ja päällimmäiseksi lisätään vielä vuohenjuustoviipaleita. Mikäli et halua, että vuohenjuusto hieman sulaa pintaan, niin anna piirakan jäähtyä ensin. Koristele timjamin lehdillä ja nauti!

punajuuritartetatin-2788.jpg

Mitä muuta punajuurista?