Tämä helppo borssikeitto saa makunsa etikkapunajuurista, siskonmakkarasta ja tuorekurkusta.

Jos borssikeiton valmistus tuntuu hankalalta, kannattaa kokeilla tätä. Tämä keitto saa makunsa etikkapunajuurista, siskonmakkarasta ja tuorekurkusta.

punajuurisiskonmakkarakeitto-3241.jpg

Borssikeitto on hirmuisen hyvää, mutta nyt vähän oikaistaan ja tehdään keitto etikkapunajuurisuikaleista. Olen törmännyt moniin ohjeisiin, joissa käytetään etikkapunajuuria liemineen, niillä nopeuttaa valmistusta melkoisesti, eikä tarvitse sotkea sormia. Suhtauduin melko skeptisesti, miltä keitto tulisi maistumaan. Maistoin keittoa ennen siskonmakkaroiden lisäämistä ja se ei kyllä antanut kovinkaan lupaavaa vaikutelmaa keiton onnistumisesta.

Kun makkarapallurat olivat kiehahtaneet 15 minuutin ajan, olivat ne maustaneet keiton herkulliseksi. Ripaus mustapippuria ja hunajaa. Ehkäpä vielä jotain tarvitaan. Jääkaapissa sattui olevan sopivasti tuorekurkkua. Poistin kurkun palasta siemenet ja viipaloin kurkun keiton joukkoon. Vielä pieni kiehautus ja keitto on valmista nautittavaksi smetanan ja hyvän leivän kanssa.

Tätä pitää tehdä toistekin!

punajuurisiskonmakkarakeitto-3239.jpg

Follow my blog with Bloglovin