Puhtikaura valittiin tämän vuoden kotimaiseksi elintarvikkeeksi ja nyt sitä pääsi maistamaan myös itsekin. Puhtikauraa, tuoreita marjoja ja maitoa - lopputuloksena syntyi samettinen smoothie.

smoothie-2582.jpg

"Puhtikaura on suomalaisen huippuosaamisen ja pitkän kehitystyön aikaansaannos. Puhtikaura-voimajuomajauhe esikypsennetään ekstruusion avulla normaalia korkeammassa lämpötilassa ja kovassa paineessa.

Ekstruusion lopputuloksena syntyy täysin puhdas, superhieno puuterimainen täysjyväkaurajauhe, jossa on tallessa kaikki kauran parhaat ominaisuudet. Ekstruusiosta johtuen puhtikaura sitoo nesteitä erityisellä tavalla ja pitää kylläisenä pitkään. Puhtikauran hitaat hiilihydraatit, betaglukaani ja korkea proteiinipitoisuus tekevät siitä superfoodia parhaimmillaan - päivittäin." www.puhtikaura.fi

Puhtikauran takana ovat Taivalkosken mylly ja Viipurilainen kotileipomo.

Parasta smoothiessa

Muutamia kokeiluja tuli tehtyä, että syntyisikö Puhtikaurasta jotain muutakin kuin smoothie, mutta parin epäonnistuneen tuotoksen jälkeen oli paras pitäytyä smoothiessa. Tuoreita marjoja, maitoa ja Puhtikauraa - niistä syntyi samettinen smoothie! Mikäli käyttää luonnostaan makeita marjoja, ei sokeriakaan tarvitse lisätä. Kannattaa katsoa myös aiemmin blogissa valmistettu talkkunainen mustikkasmoothie.

smoothie-2586.jpg