DSC_1556.JPG

Vanukkaan tekemiseen päästään ihan sillä, että keitetään porkkanoita kuorineen päivineen. Näitä saa olla ihan reippaasti, sillä puolikypsäksi  keittämisen jälkeen ne kuoritaan ja raastetaan ja tuota raastetta tarvitaan 3/4 litraa. Raastettujen porkkanoiden lisäksi tarvitaan kolme kappaletta kananmunia ja 90 grammaa vaalean leivän sisälmystä. Joku mukava ranskanleipä tai paahtoleipä passaa siis mainiosti tähän tarkoitukseen. Suolaa puolitoista teelusikallista, pari ruokalusikallista sulaa voita, 3 desiä maitoa ja hiukan muskottipähkinää niin näistä saa hyvän vanukkaan.

DSC_1514.JPG

Ohje on niin helppo kuin olla voi ja samalla jotenkin terapeuttinen jopa. Kaikki vaan sekoitetaan yhteen kivaksi mössöksi. Kyllä, mössöksi juurikin. Tämä kaadetaan uunivuokaan ja pinnalle ripotellaan vähän korppujauhoja. Pintaan voi painella lusikalla vielä kuvioita samaan malliin kuin porkkanalaatikkoonkin. Vanukasta paistetaan 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

DSC_1519.JPG

Lopputulos muistuttaa tosiaankin hyvin paljon porkkanalaatikkoa, mutta on samaan aikaan kuitenkin erilainen. Oikein maistuva lisä ruokapöytään ja voisi tosiaan joulunakin kokeilla. Voi suositella kyllä lämpimästi kokeiltavaksi.