pihlajanmarjakeksi3.JPG

Pihlajanmarjoista on moneksi. Aloitetaan nyt tällaisella väittämällä. Kuulun itse siihen koulukuntaan, joka ei välttämättä osaa ottaa kaikkea hyötyä irti näistä marjoista. Niistä tuli jo herkullinen hillo, jota voi käyttää esimerkiksi peurapaistin kanssa. Nyt niistä tehdään vielä keksejä, niin on sitten mistä valita pihlajanmarjaherkkujen suhteen.

Vatkaa 200 grammaa voita, puolitoista desiä sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään vaahdoksi. Tuohon sekoitetaan sitten vielä mukaan kananmuna, ennen kuin aletaan lisätä jauhoja neljän desin verran. Sekoita taikina kunnolla. Seuraavaksi hienonnetaan desin verran pihlajanmarjoja, jotka sekoitetaan myös taikinaan.

pihlajanmarjakeksi1.JPG

Valmiista taikinasta aletaan pyöritellä palloja, jotka asetellaan uunipellille leivinpaperin päälle. Kunkin pallon päälle painetaan vielä yksi kokonainen pihlajanmarja ja tämän jälkeen keksit ovatkin valmiita paistettavaksi. Uunin pitäisi olla 175-asteinen ja keksit paistuvat valmiiksi 10-15 minuutissa.

pihlajanmarjakeksi2.JPG

Valmiit keksit ovat piristävän näköisiä, kiitos punaisten pihlajanmarjojen. Samalla ne tuovat tietynlaista pirteyttä myös makupuolelle. Kettu oli ehkä sitä mieltä, että marjat ovat happamia, mutta makean keksitaikinan kanssa tämä ei ole huono asia laisinkaan. Siihen vielä kupponen kahvia seuraksi, niin tauko kuin tauko maistuu paremmalta.