Tarjoa Halloween-juhlissa jotain yllättävää - särkeä! Helppoa pikkusuolaista rapealla varrasleivällä ja raikkaalla smetanavaahdolla. Kokeile ja ylläty!

järkisärki2-3126.jpg

Nämä maistuvat pikkunaposteltavat sopivat mainiosti Halloween-juhliin, vaikka särki kuulostaakin hassulta tarjottavalta, ei sitä kannata kuitenkaan säikähtää. Halloween onkin mainio päivä kokeilla jotain erikoisempaa.

Keväällä testasin Järki Särkeä ensimmäistä kertaa ja tällä kertaa se päätyi maistuviin pikkusuolaisiin, joissa pohjalla on varrasleipää sekä raikasta smetanavaahtoa.

Valmistus aloitetaan vaahdottamalla smetana kiinteäksi vaahdoksi. Punasipuli hienonnetaan erittäin pieniksi paloiksi ja se lisätään vaahdotettuun smetanaan. Lopuksi se maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Laitoin vaahdon pursotinpussiin, sillä siitä on helppo annostella nokare jokaisen leipäpalan päälle, mutta se onnistuu helposti myös lusikalla. Varrasleipä pilkotaan noin 5 cm kokoisiin paloihin, joiden päälle smetanavaahto listätään. Lopuksi vielä hyvin valutetut Järki särki -palat ja sitten vain koristellaan punasipulilla ja tillin oksalla. Näihin leipiin käytin särkeä, jonka makuna on luomu tomaatti & yrtit.

Instagramissa @perinneruokaaprkl on arvonta, jossa voit voittaa Järki särkeä maisteltavaksi. Tuotepaketti sisältää kaksi purkkia (yksi molempia makuja) ja niitä lähtee kolmelle onnelliselle voittajalle. 

järkisärki2-3127.jpg

järkisärki2-3125.jpg