Jassoo ja taas lentokenttä kutsui. Tällä kertaa pysyttiin reissulla ihan Suomen sisällä, mutta kauas päästiin silti Helsingistä. Lähdimme parin ystävän kanssa tapaamaan yhtä Rovaniemelle muuttanuttaa ystävää. Hän kun lähti sinne, niin ystäväni kanssa totesimme, että kaksi kertaa tullaan käymään ja nyt on siis vuorossa ensimmäinen kerta. Tiedä sitten pitääkö tämä lupaus kuinka hyvin. Niin ja kokkikin sai taas vähän omaa aikaa, kun ei ole kukaan kämpässä häiritsemässä. 

Mutta Rovaniemelle siis. Tämä on toinen kerta elämässä, kun olen kyseisessä kaupungissa ja edellisestä kerrasta on... likimain 20 vuotta. Joskus muinoin harrastajanäyttelijöiden kanssa siellä poikettiin matkalla vielä pohjoisempaan. Nyt näkee kaiken hieman toisinlaisin silmin. 

rovaniemi-0039.jpg

rovaniemi-0034.jpg

rovaniemi-0025.jpg

Reissun menu oli jo emännän puolelta mietittynä hyvissä ajoin, mutta jäi aikatauluun sentään tilaa ravintolassa tai parissakin vierailuun. Vatsan vetokyvystä ei voikaan sanoa samaa. Herkulliset pulled pork -hampurilaiset, coleslaw ja dominojuustokakku pitivät kyllä aika hyvin nälän loitolla. Niin ja seuraavan päivän runsas aamubrunssi myös. 

Tiettyjä asioita piti kuitenkin tehdä, kun Rovaniemellä oltiin. Suomen parasta leipomoa etsinyt Hans Välimäki oli löytänyt ohjelmassaan Rovaniemeläisen suklaapuodin, josta löytyi savuporosuklaakonvehteja. Se kuulosti ajatuksena sen verran eksoottiselta, joten pakkohan noita oli lähteä itsekin Choco Delistä hakemaan. Sieltä löytyi kyllä monenmoista muutakin suklaata. On pakko kyllä sanoa, että savuporokonvehdit eivät ihan omaan makuun olleet. Idea silti on hyvin jännittävä ja mielenkiintoinen ja varmasti ne monille maistuvat.

rovaniemi-0027.jpg

rovaniemi-0030.jpg

Suklaidenmetsästyksen ohella tuli käytyä myös Mandragora kahvi- ja teekaupassa, josta löytyy jos jonkinlaista kahvia ja teetä. Ei sinänsä yllätys, jos nimestä yhtään päättelee. Vaikka en nyt mikään kahvin suurkuluttaja olekaan, niin silti kiusaus oli aivan liian suuri, kun näki edessään erilaiset makukahvipavut. Pitkän harkinnan jälkeen baileyskahvipavut olivat ne, jotka mukaan lähtivät. Teepuolelta löytyisi myös monenlaista eri makuyhdistelmää. Oman kaapin teevarastot ovat kuitenkin huvenneet sen verran hitaaseen tahtiin, että teetä ei tällä kertaa tullut ostettua.

rovaniemi-0043.jpg

rovaniemi-0044.jpg

Ulkona käytiin isosti syömässä lauantaina, jolloin kohteena oli ravintola Nili. Kyseessä on ravintola, joka lupaa tarjoavansa aitoja Lapin herkkuja. Näin kyllä olikin ja poronkäristys, karhupullat, riekko ja monta muuta lappiin yhdistettävää herkkua oli tarjolla. Ehkä vähän tylsästi tuli päädyttyä maistelemaan poronkäristystä, mutta se oli nyt budjettiin parhaiten sopiva. Riekko olisi kovin kiinnostanut myös, mutta ehkä sitten ensikerralla.

rovaniemi-0062.jpg

rovaniemi-0063.jpg

rovaniemi-0066.jpg

Sitähän sanotaan, että hyvässä seurassa kaikki on aina parempaa. Rovaniemen reissu oli tästä syystä siis aivan loistava, sillä muutenkaan missään ei ollut valittamista, mutta seura teki siitä vielä parempaa. Tämän perusteella pohjoiseen olisi päästävä kyllä piakkoin uudestaankin. Mitenkäs te? Onko Rovaniemi tuttu tai muutoin lappi? Mitä suosikkipaikkoja tai -ruokia olette pohjoisesta löytäneet?

rovaniemi-0074.jpg