Parmesaani-juustokakku on amerikkalaisen uunissa paistettavan makean version herkullinen serkku, minkä raaka-aineissa ei kannata säästellä.

 parmesanjuustokakku-2806.jpg

Maku-lehden 7/2016 numerossa palstallani oli suolainen juustokakku, mikä sopii loistavasti myös uudenvuoden juhliin. Tämä on vähän sellainen juustokakku, minkä raaka-aineissa ei kannata säästellä, eikä varsinkaan parmesaanijuuston laadussa. Parmesaani on tämän kakun sydän, jos se ei ole laadukasta, ei juustokakustakaan tule kovin hyvää - testattu on. Juustokakun pohjaksi valitsin saaristolaisleipää, se on hieman makeaa ja toimii loistavasti tasapainottamaan juuston suolaisuutta.

Tämä parmesaani-juustokakku valmistetaan kuin muutkin paistettavat juustokakut ja rakenteellisesti siitä tulee yhtä pehmeää. Koristeeksi sopivat loistavasti tuoreet viikunat, saksanpähkinät ja hunaja. Hunajaa kannattaa varata pöytään oma kippo, sillä sitä  voi lisäillä oman maun mukaan.