Herkullisen pehmeä munakokkeli maustetaan tilkalla hunajaa. Lopuksi siihen lisätään kananmunan keltuainen, joka takaa kermaisen lopputuloksen.

munakokkeli-2994.jpg

Tällä ohjeella syntyy mielestäni paras munakokkeli. Se on todella pehmeää ja runsasta, sen salaisuutena on hunaja ja lopuksi lisättävä kananmunan keltuainen. Pieni makeus sopii tähän kokkeliin mainiosti, mutta hunajan kanssa pitää olla tarkkana, ettei sitä lorahda liikaa, silloin mausta tulee jopa ällöttävä. Näin sattui kerran ja se maistui kuin pilalle menneeltä vanukkaalta.

Munakokkelin paistaminen on tarkkaa puuhaa, sillä pannu ei saa olla missään vaiheessa liian kuuma paiston aikana. Alkuun pannu kannattaa lämmittää kuitenkin hyvin, jotta voin saa sulamaan. Ennen kananmunaseoksen lisäämistä lämpö lasketaan puoleen. Seosta sekoitellaan jatkuvasti, jos kypsyminen on nopeaa, kannattaa pannua ottaa välillä pois levyltä. Seoksen hyydyttyä, mutta ollessa vielä vetelää, siirretään pannu syrjään. Lopuksi lisätään vielä kananmunan keltuainen ja munakokkeli on valmista tarjoiltavaksi.

Kananmunia sattuukin usein olemaan jääkaapissa ja niistä saa helposti valmistettua monia ruokia. Joskus ihan vain keitetyt kananmunat pelastavat, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Aiemmin tänä vuonna kävin blogissa läpi kananmunien keittämistä haluttuun kypsyyteen. Sieltä löytyy myös kuva, joka kertoo keltuaisen rakenteen eri minuuttimäärillä.

Toinen kananmunista valmistetttava suosikkiruokani on munakas, sen täytteeksi voi heittää melkeimpä mitä tahansa kaapista sattuu löytymään. Mikäli munakkaan valmistaa uunissa, sitä saa kerralla ison määrän ja paistamista ei tarvitse vahtia.

munakokkeli-2998.jpg