Dippaa pekoniin käärittyjä leipätikkuja sulaan valkohomejuustoon. Näyttävä ja vastustamaton tarjottava illanistujaisiin.

valkohomejuusto-pekonitikut-5506.jpg

Nyt on herkkua! Uunissa paistettu valkohomejuusto on ihan parasta hyvän hillon kanssa. Tällä kertaa kokeilin pekoniin käärittyjä leipätikkuja juuston seuraksi. Tästä tulikin näyttävä ja niin herkullinen tarjottava, ettei siitä kovin pitkäksi aikaa edes riittänyt syötävää. Ensi kerralla varaudun tekemään kaksi pellillistä.

Valmistus on melko helpoa. Ensin hyvin kohonnut taikina jaetaan noin 18-20 palaan joista pyöritellään pötköjä Camembert-paketin reunaan kiinni. Pötköt leikataan sopivan mittaisiksi ja ylimääräisen taikinan voi laittaa keskelle ja nipistellä hieman, jotta taikina pysyy kasassa keskeltä. Seuraavaksi päälle pyöritellään pekonia ja sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Lopuksi pellille lisätään juusto ja paistamista jatketaan vielä noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut sopivaksi. Koristele pelti vielä tuoreella timjamilla ja nosta tarjolle. 

valkohomejuusto-pekonitikut-5505.jpg

valkohomejuusto-pekonitikut-5501.jpg