Porkkanakeitto saa täyteläisen maun, kun kaikki kasvikset paahtaa ensin uunissa. 

porkkanakeitto-5842.jpg

Kaikki on aina parempaa paahdettuna, näin myös porkkanakeitto. Kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa porkkanakeittoa tällä tapaa ja maku suorastaan yllätti. Keitosta tuli todella täyteläistä ja samettista.

Kaikki kasvikset pilkotaan uunipellille ja sitten päälle hieman rypsi- tai oliiviöljyä, sekä muutamat oksat timjamia. Sekoitellaan hieman, jotta kasvikset saavat kauttaaltaan öljyisen pinnan. Mikäli porkkanoissa on paksu kuori tai niitä ei saa pestyä hyvin, niin ne kannattaa kuoria. Kauniin värisiksi paahtuneet kasvikset kaadetaan kiehuvaan kasviliemeen ja sitten vain soseutetaan. Timjamin oksat poimin pois ennen tätä vaihetta, sillä ne eivät tahdo soseutua hyvin ja ovat luovuttaneet jo kaiken makunsa kasviksiin. Mausteet sekaan ja lopuksi kerma, sitten keitto on valmista nautittavaksi.

Keiton seuraksi sopii hyvä leipä. Kokeile vaikkapa lisää porkkanaa sisältäviä nyhtöpuusteja.