Uunissa paahdettuja uusia perunoita parsalla. Salaatin viimeistelee sinappinen kastike ja kevätsipuli.

paahdettuperunasalaatti-5256.jpg

Viime kauppareissulla mukaan tarttui kotimaisia kasvihuoneessa kasvatettuja uusia perunoita. Vähän ne vielä olivat kalliita, mutta pakko niitä oli ostaa edes puoli kiloa. Uusista perunoista syntyikin nyt uunissa paahdettava perunasalaatti ja mukaan pääsi myös nipullinen parsaa. Paahtamalla perunasalaatti valmistuikin todella helposti, sillä kaikki ainekset oli helppo vain heittää uunipellille. Valitsin kaupasta niin pieniä perunoita, ettei niitä tarvinnut edes halkaista.

Perunoiden ollessa sopivan paahtuneita, niiden päälle  lisätään pilkotut parsat ja paahtamista jatketaan muutama minuutti. Parsaa ei kannata sen kummemmin kypsentää, kunhan se nyt hieman kypsyy pinnasta. Näin salaattikin pysyy sopivan rapsakkana. Lopuksi päälle sekoitetellaan kastike dijon-sinapista, omenaviinietikasta ja hunajasta. Tätä salaattia voi suositella kaikkien grilliherkkujen kanssa tarjoiltavaksi!

paahdettuperunasalaatti-5267.jpg