Tomaattikastiketta, naudan potkaa ja loraus viiniä. Pitkä haudutus. Osso Bucco on odottelun arvoinen herkku.

osso bucco-5488.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Atria

Pitkään haudutettu liha on herkku, jota liian harvoin tulee tehtyä. Usein pataruokien ja pitkään haudutettavien ruokien aktiiviset työvaiheet ovat kuitenkin lyhyet, joten nämä ruoat ovat hyvinkin helppoja valmistaa ja vaivan arvoisia. Atria on juuri avannut verkkoon Lihakaupan, josta lihan tilaaminen kotiin on helppoa ja luotettavaa. Verkossa sijaitsevaa kauppahallia muistuttava palvelu myy kuluttajille lihaa ilman välikäsiä. Verkkokaupasta on tällä hetkellä saatavilla noin 30 lihatuotetta, ja ne on esitelty sivuilla selkeästi ravintosisältöineen sekä jokaiselle lihan osalle löytyy myös oma reseptinsä. Tuotteet toimitetaan kotiin tai haluttuun paikkaan. Lihan tilaaminen on siis todella kätevää ja liha taatusti tuoretta. Tällä hetkellä lihaa toimitetaan vasta Suomen suurimpiin kaupunkeihin, mutta sivuilta voi kätevästi käydä tarkistamassa postinumerolla, kuuluuko toimituksen piiriin. Kannattaa käydä kokeilemassa!

osso bucco-5484.jpg

Innostuin Lihakaupan ideasta ja päätin kokeilla pitkästä aikaa Osso Buccon valmistamista. Tilasin kotiinkuljetuksella naudan potkaa ja tartuin toimeen. Osso Bucco oli aikoinaan hyvinkin suosittu ruokalaji, joka mukamas ajanpuutteen vuoksi on jäänyt lähiaikoina unholaan. Hyvin haudutettu liha kuitenkin palkitsee odottajan ja suosittelen kovasti kokeilemaan tätä herkullista pataruokaa. Lisäksi naudan potka on lihana hyvin edullista. Tiesittekö muuten, että Osso Bucco tarkoittaa reiällistä luuta. Juurikin tuo luu antaa ruoalle mukavasti lisämakua.

osso bucco-5478.jpg

Osso Buccosta on muutama erilainen versio, modernimpi tomaattinen versio sekä autenttisempi vaalea versio eli Bianco. Itse pidän tomaatin tuomasta täyteläisestä mausta lihalle, joten tällä kertaa päätin valmistaa tuota ehkäpä myös tunnetumpaa tomaattista versiota. Ruoasta tuli herkullista ja ajattelinkin, että jatkossa aion panostaa hyvien liharuokien valmistamiseen.

osso bucco-5491.jpg

osso bucco-5494.jpg