DSC_0882.JPG

Omenasatoa on pakko vielä hyödyntää, etenkin kun niitä taas tupsahti paristakin paikasta tähän kämppään. Ensin niitä tuli noukittua oman lapsuuskodin omenapuista, sitten ystävät toivat niitä tullessaan ja kokkikin vielä haali muutaman ompun jostakin. Eli teemaa taas pukkaa.

Ensimmäisenä herkkuna näistä omenista tulee omenariisipuuro. Sellaista en ole itse kyllä koskaan maistanut, mutta kokille tuo on taas hyvinkin tuttu juttu. Sen verran miellyttävä kombinaatio tämä kuitenkin on, että ihmetyttää oikeastaan miksi sitä ei ole aiemmin kokeillut.

DSC_0746.JPG

Ihan normaalilla riisipuurolla siis lähdetään liikkeelle, joten kattila esiin ja vettä tuollainen puolentoista litraa pohjalle. Riisiä tarvitaan kolme desiä ja se laitetaan veden joukkoon kiehahtamaan. Sekoittele hyvin huolellisesti ja tehokkaasti, että riisi ei pala pohjaan. Kiehautuksen jälkeen lasketaan levyn lämpöä  ja edelleenkin pidetään huolta, ettei riisi pala pohjaan.

DSC_0751.JPG

Kun riisit ovat puolikypsiä voidaan mukaan lisätä omenat. Tämän kokonaisuuden annetaan hautua suunnilleen puoli tuntia. Omenalohkojen pitäisi tässä ajassa kypsyä myös hyvin, jos niitä ei nyt sinne ihan hirveän isoina ole lisännyt.

Puuron ollessa jo kutakuinkin valmista, lisätään sinne mausteet. Sokeria sekoitetaan joukkoon desin verran, suolaa puolikas teelusikallinen ja sitruunamehua sopivankokoinen loraus; noin ruokalusikallinen.

Omenariisipuuro toimii hyvin lämpimänä ja vastahaudutettuna, mutta melkeinpä parhaiten tuo omenien maku tulee esiin puuron jäähdyttyä. Tässä vaiheessa ei tarvita enää edes mitään ylimääräisiä mausteita, mutta voihan sitä ripotella päälle vaikka pikkaisen kanelia, jos siltä tuntuu. Omenan ja kanelin yhdistelmähän on aivan uusi ja outo yhdistelmä, eikä siitä varmasti kukaan pidä... Eikun hetkinen. Nimenomaan toisinpäin. Mutta siis kuten mainuttua tuli, puuro ei tarvitse enää mausteita vaan on herkullista sellaisenaan.