Kanelille maistuva omenapannukakku on maukas herkku, minkä seuraksi sopii vaniljajäätelö tai kermavaahto. Tähän pannariin sopivat parhaiten juuri kypsyneet kotimaisen sadon omenat.

omenapannari-2724.jpg

Omenasato alkaa kypsymään pikkuhiljaa ja muutamia omenia olikin jo tipahtanut puusta maalla käydessäni, niistä siis jotain. Kaikkia muita omenareseptejä on varmasti tullut jo kokeiltua, mutta pannari oli vielä testaamatta. Mielestäni kaikkien aikojen paras omenaresepti on ollut omenapommit. Niissä täytetty omena kiedotaan croisanttitaikinaan ja paistetaan kypsäksi, näin omenan mehukkuus säilyy ja ympärille muodostuu rapea kuori.

Pannukakku on sellaista herkkua, ettei siihen varmasti kyllästy koskaan ja sitähän voi aina tuunata erilaisilla mauilla. Keväällä valmistin pannukakkua, jossa käytin raparperiä ja herkullistahan siitä tuli. Tällä samalla kaavalla edetään myös omenapannukakun kanssa. Ensin valmistetaan pannukakkutaikina tekeytymään, tällä välin ei oikeastaan kannata tehdä omenille vielä mitään, sillä ne tummuvat nopeasti. Taikinan turvottua se kaadetaan pellille ja päälle viipaloidaan omenat, niitä ei tarvitse edes kuoria, sillä kotimaisissa omenissa on ohut kuori ja niistä tulee myös kaunis väri pannukakkuun. Ennen paisto päälle ripotellaan vielä hieman sokeria ja kanelia. Voisiko olla helpompaa jälkkäriä?

omenapannari-2721.jpg