Katajanmarjat sopivat kuivattuina mausteeksi pippurin tapaan maustamaan erilaisia liharuokia. Katajanmarjojen keruuaikaa on syys-lokakuu.

katajanmarja-3060.jpg

Katajanmarjoja tulee käytettyä aina silloin tällöin liharuokien mausteeksi. Nyt ajattelin, että voisihan niitä poimia itsekin. Kippojen ja kuppien kanssa katajia etsimään. Ensimmäinen ongelma oli löytää kataja ja sitten vielä sellainen kataja, missä olisi marjoja. Suurin osa katajista kantoi vihreitä marjoja, jotka eivät ole vielä kypsiä. Katajamarjat kestävätä kypsyä noin 2,5 vuotta, jolloin ne ovat tummansinisiä. Ehkäpä ensi vuonna on parempi marjavuosi. 

Metsästä löytyi myös oksa, mikä oli katkennut, siinä marjat olivat muuttuneet tummansinisiksi. Voisiko ne olla kypsiä ja hyvän makuisia? Kerro jos tiedät, se pelastaisi katajanmarjasatoni.

katajanmarja-3047.jpg

katajanmarja-3052.jpg