Mehukkaat nyhtöpuustit täytetään porkkana- ja juustoraasteella. Repäise pala ja nauti sellaisenaan esimerkiksi keiton kanssa.

porkkanasämpylät-5241.jpg

Nämä nyhtöpuustit sopivat loistavasti esimerkiksi keiton kanssa, mutta maistuvat sellaisenaankin. Parhaimmillaan ne ovat höyryävinä heti uunista tultuaan.

Aina ei onnistu ensimmäisellä kerralla, kuten kävi myös näiden porkkanapuustien kanssa. Ensimmäinen yritys oli melkeimpä syömäkelvotonta. Onneksi virheistä oppii ja toisella kierroksella lopputulos oli mielestäni täydellinen. Tämä menee suosikkiresepteihini varmasti!

Nyhtöpuustien valmistus lähtee käyntiin herättelemällä kuivahiiva henkiin löysässä taikinassa. Tällä tavalla saa varmasti kuohkeat sämpylät varsinkin kun mukana on paljon muita kosteita aineksia. Hiivan herättyä taikinan joukkoon lisätään loput ainekset ja taas kohotetaan hetki. Taikinasta leivotaan jauhojen avulla neliskulmainen levy. Apuna voi käyttää myös kaulinta, niin lopputulos on tasaisempi. Päälle raastetaan loput porkkanat ja juusto. Lisäsin vielä hieman timjamin lehtiä, jotka sopivat loistavasti porkkanan kanssa.

Sitten taikina rullalle ja pienimmiksi paloiksi, kun palat on aseteltu leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, niin kohotetaan vielä hetki. Vaikka nyhtösämpylät ovat hieman aikaa vievät valmistaa, niin lopputulos on kuitenkin sen arvoinen. Kohonneet sämpylät voidellaan lopuksi kananmunalla ja päälle voi halutessaan lisätä vaikkapa auringonkukan siemeniä. 

porkkanasämpylät-5238.jpg