Nyhtöleipä eli pull-apart bread, josta riittää naposteltavaa monelle. Pestoa, juustoa ja tomaattia sisältävä nyhtöleipä valmistuu nopeasti illanistujaisiin.

nyhtöleipä--2.jpg

Erilaiset täytetyt leivät, ovat yksinkertaisia, mutta erittäin maistuvia (katso vaikka lämpimät leivät). Tämä nyhtöleipä kätkee sisäänsä pestoa, juustoa ja tomaattia. Aika perusmakuja, mutta leivän täytteeksi voi käyttää miltei mitä vain - mutta juustoa pitää aina olla, ja reilusti! Seuraavaksi ajattelin kokeilla, miltä viikunahillo ja valkohomejuusto toimisivat leivän täytteenä.

Leiväksi sopii parhaiten jokin vaalea vehnäleipä, jotta myös täytteiden maut pääsevät oikeuksiinsa. Leipä viipaloidaan ristikkäin, mutta ei aivan pohjaan asti, jotta leipä pysyy kasassa. Leivän voi nostaa suoraan pellille leivinpaperin päälle, mutta leivinpaperin rytistämällä palloksi ja avaamalla sen, saa nätin pesän nyhtöleivälle, josta se on myös hyvä tarjoilla.

Täytteet lusikoidaan leivän halkeamiin ja peitetään folion palalla. Paistetaan uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto alkaa olla mukavasti sulanutta. Folio napataan pois nyhtöleivän pinnalta ja paistamista jatketaan vielä noin 10 minuuttia. Nyhtöleivän voi nostaa suoraan vaikkapa leikkuulaudalle, se toimii mainiona tarjoilualustana.

nyhtöleipä-.jpg