kinkkupiiraat-0823.jpg

Alkaako joulukinkku jo tulla korvista ulos? Ei ihme jos alkaa. Mutta sitä saattaa silti olla jäljellä ja poiskaan ei viitsi heittää. No nyt naamioidaan se ja syödään muussa muodossa. Koska syödä pitää edelleenkin ihan tolkuttomasti. Jos vielä mahtuu ovesta kulkemaan, niin ei ole syöty tarpeeksi.

Loppukinkun voi naamioida niin, että siitä tehdään kinkkupiiraita. Niitä voi tarjota uutena vuotena tai syödä muuten vaan. Ja helppojakin ovat. Otetaan vaan voitaikinalevyjä sulamaan. Niitä itseasiassa on sulamassa juuri nyt vielä joulutorttujakin varten... tuli hamstrattua. Sulatetut levyt leikataan keskeltä kahteen osaan. Hiukan otetaan kaulinta esiin ja vähän kaulitaan ohueammaksi noita palasia ennen muffinivuokiin asettelua.

Niin sanotuksi täytteeksi tulee sitä kinkkua. Kuutioi sitä valmiiksi. Päärynä kuoritaan ja kuutioidaan myös ja sinihomejuusto tulee esiin paketistaan. Sitten ripotellaan tätä kolmikkoa vain noihin vuokiin taikinan päälle. Kananmunat ja kerma sekoitetaan yhteen ja tätä seosta kaadetaan jokaiseen vuokaan . Lopuksi raastetaan hieman vielä juustoa piiraiden päälle ja sitten uuniin paistumaan 200:aan asteeseen 15-20 minuuttia. Valmista on.

Sinihomejuusto peittää kinkun makua, jos siitä ei enää ole niin innoissaan. Onpa niitä juustojakin tosin taidettu tässä viikon sisään ihan hyvin syödä, että jollain voi niihinkin olla jo reaktio. Päärynä taittaa maun mukavasti ja tuo jo jonkinlaista pientä raikkauttakin tähän. Ja ei kun syömään! Jaksaa jaksaa.