Mummon paistamissa letuissa ei säästellä voita. Se antaa räiskäleille kauniin värin ja rapeat reunat. Vastapoimitut mansikat ja kermavaahto kruunaavat klassikkoherkun.

letut-1594.jpg

Viimeisimmässä Maku -lehdessä (4/2016) oli Perinneruokaa -palstallani resepti mummon paistamiin lettuihin. Nyt resepti on saatavilla myös täällä blogin puolella, joten kannattaa ottaa resepti talteen tai vaikka ostaa uusin numero mökille kesälukemiseksi. Lehden voi tilata myös täältä.

Letut ovat maistuva kesäjälkkäri ja ne voi paistaa vaikka pihalla grillissä, näin säästyy myös lettujen paistosta syntyneeltä käryltä. Taikinan pitää antaa levätä rauhassa vähintään puoli tuntia, oikeastaan letuista tulee aina vain parempia mitä kauemmin taikina on saanu levätä. Ensimmäinen lettu yleensä epäonnistuu lähes poikkeuksetta, sillä paistinpannua ei ole maltettu kuumentaa tarpeeksi. Hyvänä sääntönä voi pitää, että kun voi lopettanut kiehumisen ja hieman jo ruskistunut, voi taikinaa kauhoa pannulle. Parhaat letut syntyvät muurinpohjapannulla tai paksupohjaisessa valurautapannussa.

Mansikkaa, mansikkaa ja mansikkaa:

Siinä muutama blogista löytyvä mansikkaresepti. Voiko mansikoihin edes kyllästyä?