Muikut saavat päälleen herkullisen smetanakuorrutteen ja hautuvat uunin lämmössä ruodottomiksi. Tarjoa vuoka esimerkiksi perunamuusin kanssa.

muikkuvuoka-4919.jpg

Muikut on yksi suosikkikaloistani ja parhaimmalta ne maistuu pannulla rapeaksi paistettuna. Tällä kertaa kokeilin paistaa muikkuja uunivuoassa, sillä jääkaapiin oli jäänyt ylimääräistä smetanatäytetttä. Se sopikin mainiosti muikkujen päälle ja tuloksena oli miltei täysin ruodoton kalapaistos, sillä haudutin vuokaa ensin folion alla noin 45 minuuttia.

Muikkuvuoan valmistus aloitetaan hienontamalla omena, sipuli ja tilli. Lopuksi kaikki ainekset yhdistetään smetanaan ja maustetaan suolalla sekä mustapippurilla. Muikut asetellaan voidellun vuoan pohjalle ja smetanatäyte lusikoidaan päälle. Vuokaa paistetaan noin 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa foliolla peitettynä. Mikäli pintaan haluaa vielä kauniin värin kannattaa folio ottaa pois ja jatkaa paistamista noin 15 minuuttia. Parhaalta muikkuvuoka maistuu perunamuusin kanssa.