IMG_0917.jpg

Jee, on helppo riemuita, kun kokki sai SM-kultaa (ja samalla myös olympiavoiton) mikrokokkauksessa. Hotelli- ja ravintolamuseon järjestämä kilpailu oli todella hauska tapahtuma ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Noh, tämä nyt oli hieman dramatisoitua, mutta kyllä laastareillekin tarvetta kisan aikana tuli. Kokki onneksi säästyi haavoilta. 

Aamupäivä ja päivä menivät siis mukavasti Kaapelitehtaalla, jossa Hotelli- ja ravintolamuseo sijaitsee. Aiemmassa postauksessa tästä tulikin jo mainittua, mutta nyt on siis kisa takana ja koko kokemus kirkkaasti muistissa. Kilpailun sponsoreina toimivat Electrolux (jolta saimme mikrot kisaan ja harjoitteluun), Helsingin Mylly, E. Ahlström (kiitos kisan astioista) ja Saarioinen. Ideana oli siis valmistaa kolmen ruokalajin ateriakokonaisuus siten, että mikroaaltouuni on mukana tavalla tai toisella. Mitä enemmän sitä käytti kokkaamisessa, sitä enemmän sai pisteitä. Tuomarina oli arvostettu ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari. Oli hienoa, kun kokki pääsi todistamaan Sikellekin, että esimerkiksi risotto onnistuu mikrossakin. 

Reseptit näihin mikroruuan helmiin seuraavat myöhemmässä postauksessa. Alkuruokana oli uppomuna paahtoleivän, parmesanlastun ja basilikaöljyn kanssa. Pääruokana toimi sitruunarisotto kampelarullan ja kirsikkatomaattisipsien kera ja jälkiruuaksi oli lava cake.

Äärimmäisen kovan vastuksen antoivat Habanerokitchenin Timo, Unelmaa Leipomassa -blogin Hanna sekä Prinsessakeittiön Veera. Kaikilla oli todella hienot ideat ja annokset, joita olisi mielellään itsekin päässyt maistelemaan. Sikke sai tuon kunnian ja julisti lopuksi voittajaksi kokkimme, Mikan. Tämä oli todella hieno saavutus, sillä vastus todellakin oli kova. 

Nyt voimme siis juhlistaa voittoa. Varmasti tulee käytyä myös Hotelli- ja ravintolamuseossa katsomassa tuota 80-luvun "kasarinäyttelyä" vielä tarkemminkin. Voimme suositella samaa muillekin. Ja alla vielä kuvasatoa kisasta. 

IMG_0869.jpg

IMG_0877.jpg

IMG_0880.jpg

IMG_0885.jpg

IMG_0892.jpg

IMG_0905.jpg

IMG_0906.jpg

IMG_0911.jpg

IMG_0916.jpg

IMG_0931.jpg

IMG_0936.jpg

IMG_0937.jpg