Merimiespihvit on mehukas uuniruoka, minkä voi valmistaa vuoassa tai padassa. Se saa makunsa hyvästä lihaliemestä ja oluesta.

merimiespihvit-3158.jpg

Olen kerran maistanut merimiespihvejä ja siitä lähtien vältellyt niitä, sillä ne olivat mauttomia ja liha oli todella sitkeää. Monesti näitä on pitänyt kokeilla valmistaa itse, mutta se on jäänyt taka-alalle huonon kokemuksen takia. 

Koska tämän uuniruoan raaka-aineluettelo näyttää niin lyhyeltä, niin varmin tapa onnistua on käyttää laadukkaita aineksia. Oikestaan kaikki maku tässä ruuassa syntyy hyvästä vasikkafondista ja oluesta. Liha kannattaa ruskistaa erittäin kuumalla pannulla ja samoin tehdä sipulin kanssa. Pitää kuitenkin vähän varoa, ettei ihan polta pohjaan kuitenkaan. Lopuksi pannulle kaadetaan vielä olut ja vasikkafondi sekä mausteet. Tällä tavalla kaikki maku on varmasti tallessa ja liemi kaadetaan vuokaan ladottujen lihojen, sipulien ja perunoiden päälle. Vuokaa paistetaan uunissa vähintää 1,5 tuntia, mutta aina parempi, mitä pidempään se siellä on. Kannattaa vaikkapa kokeilla, onko liha tarpeeksi pehmeää. 

Näiden merimiespihvien seuraksi sopii mainiosti kurpitsapikkelssi, siitä tulee kiva makeus ateriaan.

merimiespihvit-3161.jpg