Mehukas ja keväinen persikkatorttu sopii vaikkapa pääsiäispöytään. Kokeile tortun kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

persikkatorttu-4992.jpg

Varaslähtö pääsiäiseen persikkatortun muodossa. Eilen oli puhetta kaverin kanssa millainen on vanhan ajan persikkatorttu, sillä sellaisen ohjeelle olisi nyt tarvetta. Oikeastaan siihen ei löytynyt vastausta mistään kirjasta, joten tästä tortusta tuli sellainen, kuin sen kuvittelisi olevan. Tiedätkö sinä hyvän persikkatorttuohjeen?

Pohja tähän torttuun on otettu äidin raparperipiirakasta, jonka pohja on muuten mainio. Päälle reilusti persikoita ja kermapohjainen täyte. Rahkatäyte olisi varma valinta, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain erilaista.

Suurin osa persikoista pysyi piirakan päällä, mutta osa valui taikinan sisään. Oikeastaan se toimii loistavasti niin ja piirakasta tuli näin kauttaaltaan mehukas.