voisilmäpullat-0236b.jpg

Tähän aikaan vuodesta erinäiset joululeivonnaiset ovat varmastikin kuuminta huutoa, mutta klassiset voisilmäpullat eivät koskeen mene pois sesongista. Voin ja sokerin täydellinen liitto maistuu varmasti jokaiselle. Näissä pullissa on sekin hyvä puoli, että ei ole mitään pakkoa syödä koko satsia kerralla. Ne nimittäin soveltuvat oikein hyvin pakastamiseen. Näin omakohtaisesti voi todeta, että ne on ikävän helppo sieltä sulattaa... 

Leipomisosuus on aikalailla helppo. Kuumennetaan vain maito kädenlämpöiseksi ja sekoitetaan hiiva siihen. Sen jälkeen vatkataan sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Nesteet ja mausteet ovat kasassa, joten jauhopussi esiin. Jauhoja lisätään vähän kerrallaan, kunnes taikina on mukavan kimmoisaa. Alusta vielä lopuksi pehmeällä rasvalla. Se saa olla melkeinpä sulaa jopa. 

voisilmäpullat-0214b.jpg

Sitten kohotellaan taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Tähän taas tuo sauna olisi kauhean kätevä, kun siellä on aina kuitenkin normaalia lämpimämpi. Kohonnut taikina jaetaan 20:een osaan ja ne pyöritellään kukin pullaksi. Pullat nostellaan leivinpaperin päälle ja niiden annetaan kohota taas puolisen tuntia. 

Pullien kohottua otetaan esiin voi. Se leikataan pieniksi kuutioiksi pullia varten. Jokaiseen pullaan painetaan kolo peukalolla ja voikuutio sujautetaan tuohon koloon. Pullat voidellaan munalla ja jokaiseen ripotellaan vielä teelusikallinen sokeria. 

voisilmäpullat-0219b.jpg

voisilmäpullat-0222b.jpg

Uuni lämmitetään 225-asteiseksi ja pullat paistetaan kypsiksi. Aikaa siihen menee noin 12-15 minuuttia. Sitten edessä onkin se paras osuus ja päästään syömään pullia! Kahvi vain keittymään tai lasillinen maitoa seuraksi.