mansikkaviinerit-0032.jpg

Viinerit vai wienerit? Oi tätä tuskan määrää, kun ei meinaa osata päättää kumpaa käyttää. Mutta mennään nyt blogin teeman mukaisesti tällä kotimaisemmalla nimellä. Viinereitä siis tehdään nyt. Vaikka samapa se mikä kirjoitusasu on, kunhan lopputuotos on maukas ja vie kielen mennessään. Siihen nyt tähdätään. Mansikkaviinerit ovat muutenkin oikein kesäinen juttu, koska... niin... mansikat. Mansikat se kesän tunnun tuo vaikka mihin. Viinerit sinänsä ovat ihan läpi vuoden menevä juttu. 

Ihan ensimmäiseksi on hyvä aloittaa vaniljakreemin tekemisellä, sillä sen pitää antaa jähmettyä jääkaapissa hyvän aikaa. Eli siis kattila esiin. Kaada sinne 2 dl kermaa, 1 kananmunankeltuainen, 1 rkl sokeria, 1 rkl perunajauhoja ja 2 tl vaniljasokeria. Nämä kiehautetaan yhteen niin, että seos "pulpahtaa". Sen jälkeen kreemin annetaan jäähtyä ja paksuuntua jääkaapissa. 

Sillä aikaa kun kreemi hengailee jääkaapissa otetaan paketillinen voitaikinalevyjä esiin. Tuommoinen 500 gramman paketti riittää. Ota levyt pois paketista ja levitä leivinpaperin päälle. Leikkaa levyt veitsellä kahtia ja palaset voi laittaa jo valmiiksi pellille esimerkiksi. Ja tässä tulee vastaan se iänikuinen ongelma, että yksi jää aina ylitse eikä vaan mahdu pellille... Kukin ratkaiskoon tämän ongelman mielensä mukaan. 

mansikkaviinerit-0027.jpg

Voitele voitaikinapalaset kananmunalla ja ripottele palasten reunoille raesokeria (saa laittaa ihan reippaasti). Ota vaniljakreemi esiin jääkaapista ja lusikoi voitaikinapalasen keskelle sopiva annos kreemiä. Nyt viinerit ovatkin jo paistovalmiita, joten uuni kuumaksi 225:een asteeseen ja viinerit sinne 10-15 minuutiksi. Ne kohoavat mukavasti ja näyttävät oikein meheviltä. 

Mansikkaviinerithän eivät ole tietenkään mansikkaviinereitä ilman mansikoita. Viipaloi siis mansikoita viinereiden päälle koristeeksi ja makua tuomaan. Sitten voi tehdä loppusilaukseksi vielä kuorrutetta vedestä ja tomusokerista. Sillä saa kruunattua viinerit aivan täydellisiksi. Tässä vaiheessa viimeistään alkaa kuola valua siihen malliin, että eiköhän nyt ole aika nauttia viinereistä, eikä vain puhua niistä.