Salvialta maistuva kurpitsapasta on ihanaa syysruokaa. Kaikki ainekset paahdetaan uunivuokassa, minne pasta lisätään lopuksi. Helppoa ja maukasta!

kurpitsapasta-3020.jpg

Kurpitsasta saa eniten makua irti paahtamalla ja uuniin pääsee mukaan myös kelta- ja valkosipulit. Pasta lisätään lopuksi uunivuokaan, missä kaikki maut ovat tallella sitoutuneena oliiviöljyyn. Lopuksi pasta maustetaan vielä sitruunamehulla ja mustapippurilla. Jos pidit täytetystä kurpitsasta, pidät myös tästä. 

Viime postauksessa käsittelin pastataikinaa ja pastan valmistusta. Jutusta olisi tullut aivan liian pitkä, jos mukaan olisi yrittänyt vielä mahduttaa tämän kurpitsapastankin reseptin, joten se on nyt tässä. Ohjeella valmistuu juuri sopiva määrä pastaa tämän kurpitsapastan reseptiin. 

Kurpitsa onkin yksi kestosuosikeistani ja siitä olen valmistanut monia herkullisia ruokia, niin makeita kuin suolaisia. Halloweenin lähestyessä kannattaa testata vaikkapa herkullista kurpitsapiirakkaa. Perinteisin tapa on valmistaa kurpitsasta pikkelssiä mummon tapaan, mikä sopii miltei kaikkien ruokien kanssa, erityisesti erilaisten kastikkeiden kylkeen. 

kurpitsapasta-3018.jpg