Juustokakku ja kurpitsapiiras samassa paketissa. Kaakaojauheella maustettu pohja ja päällä Butterfinger - suklaapatukkaa. Leivo tästä paras kakku Halloween-juhliin!

kurpitsajuustokakku-3102.jpg

Halloween alkaa häämöttää ja pitäisi alkaa miettiä, mitä sitä oikein tarjoaisi juhlaväelle. Tässä kakussa yhdistyy juustokakku ja kurpitsapiirakan parhaat puolet. Täytteitä ei sekoiteta täysin vaan ne jäävät kerroksiin kakun sisään. Taisin sekoittaa hieman liikaa, sillä nyt kerrokset eivät erotu kovinkaan hyvin. Tätä kakkua piti tehdä kahteen otteeseen, sillä ensimmäinen halkeili aivan katastrofaalisesti ja reseptiä piti hieman muunnella. Jälkimmäinen onneksi onnistui ja tämä resepti sai julkaisuluvan.

Huomasin, että kurpitsoissa on paljon eroavaisuuksia värien intensiivisyydessä, vaikka käytin samaa myskikurpitsalajiketta molempiin, niin kakkujen väritys oli täysin poikkeava. Mitä oranssimpi kurpitsan sisus on, sitä kauniimpi kakusta syntyy.

kurpitsajuustokakku-3104.jpg

Kurpitsa-juustokakun valmistus aloitetaan paahtamalla puhdistetut myskikurpitsat 200 asteessa noin tunnin ajan. Kannattaa tarkkailla, ettei pinta pääse palamaan, sillä mustia osia tähän kakkuun ei kannata käyttää. Kurpitsalohkot jäähdytetään viileiksi. Paras tapa tähän on heittää uunipelli pihalle hetkeksi. Jäähtyneistä kurpitsanpaloista kaavitaan sisus pois ja sitä punnitaan kulhoon 400g. Oikeastaan siitä kilon kurpitsasta ei jää paljoakaan yli, johonkin se vain katoaa. Kaavittu kurpitsa muusataan esimerkiksi pallovatkaimella tai sauvasekoittimella ja joukkoon sekoitetaan kananmunat. Kaikki kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään massaan hyvin sekoittaen. 

Tämän kakun pohjalle sopivat perinteiset Digestive -keksit, mutta vielä paremman pohjasta saa lisäämällä sinne ruokalusikallisen kaakaojauhetta. Pohjasta tulee näin myös tummanruskea, mikä sopii loistavasti keltaisen värin kanssa. Toinen täytteistä valmistetaan pehmentämällä Philadelphia tuorejuusto kulhossa. Sekaan lisätään kananmunat ja kuivat ainekset.

kurpitsajuustokakku-3107.jpg

Kun molemmat massat ovat valmiina, voidaan kakku tehdä valmiiksi uunia varten. Irtopohjavuokaan kaadetaan ensimmäisena juustotäyte, jonka päälle lusikoidaan kurpitsatäytettä. Täyteet pitäsi saada hieman sekaisin, mihin paras väline on kahvilusikka, sillä pyöräytellään hieman massaa. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei lusikka osu pohjaan asti. Lopuksi voi vielä pyöräyttää muutaman ympyrän massaan.

Kakku paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 50 minuttia, minkä jälkeen uuni sammutetaan ja oven väliin jätetään esimerkiksi puukauha. Kakun pitäisi jäähtyä hitaasti, jotta se ei pääse halkeamaan. Tunnin parin päästä kakun voi nostaa uunista ja antaa jäähtyä vielä huoneenlämpöiseksi, minkä jälkeen sen voi siirtää jääkaappiin tekeytymään. Kurpitsa-juustokakku on parasta seuraavana päivänä, jolloin se koristellaan vielä murskatuilla Butterfinger -suklaapatukalla. 

kurpitsajuustokakku-3108.jpg

 Muistatko vielä aikaisempien vuosien leipomukset Halloween-juhliin?