kolmenhaaste_pita-0086.jpg

Kokin kolmoishaasteen aika taas. Tämä on nyt toinen kerta, kun tämä tehdään, joten kerrataan pikaisesti mistä on kyse. Minä käväisen siis kaupassa ja ostan sieltä kolme tuotetta/ainesta, joista kokin sitten pitää valmistaa jonkinlainen kokonaisuus. Ja tarkoituksena siis on, että nämä eivät ainakaan heti suoralta kädeltä ole loogisia yhdistelmiä, vaan että tässä oikeasti on vähän luovuushaastetta. Ei sillä, oma tietämys ruuan suhteen ei ole niin mahtava, ettenkö vahingossa onnistuisi tuomaan kombinaatiota, josta on jo vaikka minkälaisia ruokia valmiiksi. 

Noh, kuten otsikkokin jo kertoo niin tämänkertaiset ostokset siis olivat paketillinen maksapasteijaa, punasipuleita pari kappaletta, sekä nippu banaania. Haaste on heitetty. Kokki lähti kaavailemaan pitaleipää banaaninmakuisena, johon tulisi paneroitua maksamakkaraa ja marinoituja punaipuleita täytteeksi. Mielenkiintoista, katsotaan mitä tästä tulee. 

kolmenhaaste_pita-0083.jpg

Pitaleipätaikina syntyi sekoittamalla puoli pussia kuivahiivaa 2,5:een desiin lämmintä vettä. Sinne sujahti myös 1-2 mikrossa vähän käväissyttä (jottei hiiva saa liian kylmää kyytiä) banaania muussattuna. Suolaa seokseen lisätään teelusikallinen. Sitten vaan taikinan pyöritys käyntiin. Jauhoja lisätään pikkuhiljaa kaikenkaikkiaan tuollainen 8 desiä vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa kunnolla jonkin aikaa. Sen jälkeen se on hyvä pistää kelmuun joksikin aikaa oleilemaan ettei taikina kuivu. 

Kunhan taikina on ainakin yrittänyt kohota puolisen tuntia, voidaan sitä vähän pyöritellä leivonta-alustalla rullan malliin. Jaa rulla kahdeksaan osaan, jotka kaulitaan kivan pyöreiksi pitaleiviksi. Näitä kohotetaan lämpimässä liinan alla toinen puolisen tuntia, jonka jälkeen banaanipitaleipiä paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Sillä aikaa, kun pitaleivät ovat uunissa, käydään punasipulin kimppuun. Niistä saadaan aikaan marinoidut punasipulit. Sipulit siis kuoritaan ja pilkotaan. Irrottele kerrokset toisistaan ronskisti pyörittelemällä niitä käsin kulhossa. Lorauta päälle oliiviöljyä ja punaviinietikkaa sekä suolaa ja mustaapippuria. Sitten vielä sopivasti sokeria päälle ja sekoitetaan. Siinä sipuli saa marinoitua rauhassa jonkin aikaa. 

Sitten puuttuu vielä yksi elementti eli se maksamakkara. Tai siis pasteija. Siihen tarvittiin panerointia. Eli pasteija vaan noin puolen sentin viipaleiksi. Nämä pyöritellään vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa ennen kun ne paistetaan öljyssä. Öljykeitin toimii hyvin, mutta pannullakin saa kyllä valmista. 

Lopuksi vain kootaan annos ja nautitaan. Vaikka ajatuksena tämä kuulostaa taas jokseenkin erikoiselta niin kokonaisuus toimii. Kokki nyt hullaantui ihan täysin näistä, eikä meinannut millään lopettaa ihmettelyä ja maun kehuskelua. Oli kuulemma parasta, mitä on syönyt vuosiin. Ei sillä, en itsekään pidä näitä ollenkaan huonoina. Sipulikin toimii kivasti tässä kokonaisuudessa. Suosittelemme. 

kolmenhaaste_pita-0087.jpg