Jäätelökesä jatkuu uudistetuilla klassikoilla ja kesän maistuvimmalla jäätelökakulla. 

bananasplit-5247.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Ingman

Otin kokeiluun vielä toisen uuden Ingman Creamy -jäätelön. Muistatteko lapsuuden jälkkäriklassikon Banana Splitin? Voidaan varmasti sanoa, että tuossa jälkiruuassa enemmän on enemmän. Ingman Creamystä löytyy nyt Banana Split -jäätelö, joka yhdistää banaanikermajäätelön, suklaafudgekastikkeen, mansikkakastikkeen ja mansikanpalat. Jäätelö on herkullista pelkästäänkin, mutta koska Banana Split vie ajatuksena väkisinkin kunnon överijälkkäriin, niin päätin tehdä klassisesta jäätelöannoksesta oman versioni.

bananasplit-5243.jpg

bananasplit-5244.jpg

Vohvelit ovat suurta herkkuani, joten tein pohjalle gluteenittomia banaanivohveleita, joissa on ripaus kaakaota. Pyörittelin Banana Split -jäätelöstä palloja vohveleiden päälle ja kruunasin annoksen tietenkin kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja cocktailkirsikoilla. NAM! Pakko sanoa, että annos oli ainakin kovasti omaan makuuni, koska se päätyi parempiin suihin vähän liiankin nopeasti ja jouduin tekemään muutaman annoksen lisää kuvia varten. Vain mielikuvitus on rajana millaisen jälkiruoan jokainen voisi tuunaamalla tuosta klassikon makuisesta jäätelöstä rakentaa, mutta kannattaa ainakin alkuun kokeilla omaa versiotani! 

bananasplit-5249.jpg

Omenapiirakka-jäätelökakku yhdistää suosikit

omenapiirakkajäätelökakku-5154.jpg

Syksyyn on vielä aikaa, mutta aloin kaihoisasti kaipailla jo herkullista omenapiirakkaa, ja miksei omenapiirakan tai paremminkin kakun aika voisikin olla jo nyt!? Kesän juhlat ja illanvietot ovat pian täällä ja pöytään olisi tarve usein valmistaa jotain melko nopeasti kuitenkaan unohtamatta näyttävyyttä.

omenapiirakkajäätelökakku-5151.jpg

Karamellisoiduista omenista, valuvasta kinuskikastikkeesta, täyteläisestä Ingman Creamyn Madagaskarin Vanilja -jäätelöstä ja rapeasta keksipohjasta valmistettu jäätelökakku on omiaan moneen juhlaan. Omenalohkojen kukkamainen asettelu vie ajatukset kesään. Toki jäätelökakku vaatii myös nopean nauttimisen valmistamisen jälkeen, mutta se ei varmasti ole suuri haaste. Ainakin omassa ystäväpiirissä kakun tuhoaminen kävi käden käänteessä.

omenapiirakkajäätelökakku-5159.jpg

Lisätietoa Ingman Creamyn jäätelöistä voit lukea lisää TÄÄLTÄ.