Mansikka-kaurapaistos on herkullista kermavaahdon tai jäätelön kera ja se valmistuu hetkessä kesän herkuttelu hetkiin.

mansikka-kaurapaistos-2432.jpg

Mansikat kuuluvat erottamattomasti kesään ja ne päätyvätkin silloin monenlaisiin jälkiruokiin ja kakkuihin. Viime viikolla valmistamani Eton Mess -kakku on kyllä yksi kesän ykkösresepteistä. Kokeile myös näitä helppoja mansikkaviinereitä, jotka valmistuvat nopeasti kaupan voitaikinalevyistä.

Eilen ostin ehkäpä kesän parhaimmat mansikat ja niitä tulikin ahmittua heti ainakin litra, mutta onneksi niitä jäi vielä jäljelle muutama mansikka-kaurapaistokseen. Monestihan kaurapaistoksissa käytetään joko raparperia tai omenaa, mutta mansikka sopii siihen yhtä hyvin, ellei jopa paremminkin.

mansikka-kaurapaistos-2440.jpg

Paistokseen tarvitaan noin litran verran mansikoita, valitsin tähän sellaisia pieniä, joita ei tarvitse edes halkaista. Mansikat pyöritellään sokerissa ja perunajauhoissa, minkä jälkeen ne kumotaan uunivuokaan. Taikina valmistuu sekoittamalla kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja voisula keskenään. Taikinaa murustellaan mansikoiden päälle ja paistetaan noin 30 minuuttia. Aika voi vaihdella uunista ja mansikoiden koosta riippuen, mutta sitten kun paistos vähän kuplii ja taikina on kauniin ruskeaa, on paistos valmis.

Nauti paistos heti lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

mansikka-kaurapaistos-2442.jpg