Tällä ohjeella valmistuu vaaleat kermakaramellit, joissa on myös sulatettua vaahtokarkkia. Vähän kuin kermatoffee, mutta nämä eivät tartu hampaisiin.

kermatoffee-3233.jpg

Tarkoituksena oli yrittää valmistaa karkkeja, jotka maistuisivat Omar-makeisilta edes vähän. Kokeilin kahta erilaista versiota, joista toiseen tuli muscovadosokeria ja toiset tein pelkästään valkoisesta sokerista. Molempiin versioihin laitoin kuitenkin vaahtokarkkeja mukaan. Ne tekevät toffeesta pehmeämpää ja aika mielenkiintoisen makuista. Tämän vaaleamman version jälkeen en enää edes yrittänyt matkia suunnittelemaani makua, sillä näistä tuli niin hyvän makuisia. Blogista löytyy ohje myös perinteisempiin kermatoffeisiin, joissa lisämakua tuo mantelirouhe.

Kermatoffeen tai -karkkien - kummaksi niitä nyt oikeastaan pitäisi kutsua - valmistus aloitetaan mittaamalla kattilaan voi, kerma ja sokeri. Näitä keitellään noin viitisen minuuttia puolella lämmöllä. Kuitenkin niin, että seos kuplii ihan kunnolla. Seosta sekoitellaan, ettei se pääse palamaan pohjaan. Viiden minuutin kuluttua levyn voi sammuttaa ja joukkoon heitetään vaniljasokeri ja vaahtokarkit. Mikäli käytät isoja vaahtokarkkeja, niin ne kannattaa pilkkoa hieman pienemmiksi.

kermatoffee-3227.jpg

Tasaiseksi sekoitettu karkkimassa kaadetaan kevyesti öljyttyyn vuokaan ja annetaan jäähtyä ensin huoneelämmössä ja sitten siirretään jääkaappiin. Muutaman tunnin päästä karkkiharkon voi pilkkoa pienempii paloihin ja kääriä leivinpaperiin tai sellofaaniin. Käytin näihin Clas Ohlsonin leivontaosastolta löytyneitä papereita. Ne toimivat ihan kivasti ja niistä tulee hauska sanomalehtimäinen pinta karkkeihin. Näistä saa hauskan lahjan vaikka pikkujouluihin. 

kermatoffee-3220.jpg