Kesäisessä salaattipizzassa on pääosassa tuoreet kasvikset. Yksinkertaisen pohjan päälle voit koota mieleisesi salaattiainekset. Tällä kertaa päälle laitoin rucolaa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja. Salaatin kruunasi balsamicokastike ja auringonkukansiemenet.

salaattipizza-1943.jpg

Sunnuntaisin jostain syystä tekee aina mieli pizzaa. Yleensä sitä tulee tilattua, mutta tällä kertaa se valmistui nopsaan kaapista löytyneistä aineksista. Tämä salaattipizza on miellyttävän kevyttä, sillä sen päälle tulee raikas salaatti. Kaiken kruunaa Rajamäen tumma balsamikastike, mikä herättää tämän pizzan henkiin - täydellistä sunnuntairuokaa.

Viimevuonna testasin pizzakakun valmistusta, mikä onkin tämän vastakohta. Siinä ei täytteissä säästelty ja tulos olikin erittäin tuhti, mutta kaikki meni.

salaattipizza-1945.jpg

Pizzan valmistus aloitetaan pohjasta ja mielestäni parhaan tuloksen saa kun käyttää pelkkiä durumvehnäjauhoja. Maku niissä on miellyttävämpi ja pizzan rakenteesta saa helpommin kaulittavan. Pohjien päälle laitoin Mutti pizzakastiketta. Se oikein hyvä vaihtoehto valmiskastikkeista ja on hyvää sellaisenaan ilman lisämausteita. Mukaan meni myös hieman punasipulia ja päälle runsaasti mozzarellajuustoa. Paistetaan kauniin ruskeiksi ja päälle heitetään kunnolla rucolaa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja.

Tässä pizzatäytteet ovat niin yksinkertaiset, ettei niitä tarvitse sen enempää miettiä. Suosittelen lämpimästi testaamaan!