Kanelilla maustettu omenakiisseli on herkkua kermavaahdon kanssa. Omenan lohkot lisätään kiisseliin vasta lopuksi, jolloin ne jäävät mukavan rapsakoiksi. 

omenakiisseli-5821.jpg

Omenasato alkaa pikku hiljaa kypsymään. Maalla tosin ne olivat vielä raakoja, joten piti turvautua vielä kaupan valikoimaan. Tämä kanelilla maustettu omenakiisseli maistuu ehkä jopa hieman omenapiirakalle. Varsinkin kun päälle laittaa kunnon lusikallisen kermavaahtoa on kokonaisuus makuhermoja kutkuttava. Vaikka monet pitävätkin kiisseleitä menneen talven lumina, niin ainakin tälle kannattaa antaa mahdollisuus.

Tämän kiisselin pohja valmistuu omenamehusta, siinä voi käyttää miltein mitä vain, joko tiivistettä tai tuorepuristettua. Kiisselipohjan valmistuttua joukkoon heitetään omenalohkot, eikä niitä keitetellä sen enempää. Näin omenat pysyvät mukavan rapsakoina ja kiisselli saa kaipaamansa suutuntuman. 

omenakiisseli-5823.jpg