Nämä kaalipyörykät maistuvat ihan kaalikääryleiltä. Valmista pyörykät hetkessä ja hauduta kypsiksi uunissa.

kaalipyörykät-5870.jpg

Kaalikääryleissä mielestäni parasta on se täyte. Nämä runsaasti kaalia sisältävät pyörykät ovat uskomattoman hyviä. Ne hautuvat hitaasti kypsiksi uunin lämmössä ja maistuvat samalta kuin kaalikääryleet - ellei jopa paremmilta. Kutsun näitä laiskan kaalikääryleiksi, sillä valmistus on todella yksinkertaista.

Kaali ja sipuli leikataan ohuiksi suikaleiksi, jotai kuullotellaan hetki paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä. Kasvisten pitää jäähtyä hieman ennen muiden aineiden lisäämistä, joten kasvikset kannattaa kaataa isoon kulhoon pois kuumalta pannulta. Sitten joukkoon lisätään kaikki muut ainekset ja sekoitellaan hyvin. Muotoilin taikinasta 12 pyörykkää voideltuun uunivuokaan, mutta niistä voi tehdä myös pienempiä tai isompiakin.

Pyöryköitä paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, minkä jälkeen päälle kaadetaan lihaliemi. Lihaliemi lisätään vasta tässä vaiheessa, jotta pyörykät eivät hajoa. Kypsennystä jatketaan vielä tunnin verran, jolloin pyörykät ovat hautuneet herkullisiksi ja saaneet kauniin ja rapean pinnan. 

kaalipyörykät-5857.jpg

Muistatko vielä pikakaalikääryleet? Ne valmistuvat helposti muffinssipellillä ja maistuvat taivaallisilta.