Kesä, mansikat ja letut kuuluvat kiistatta yhteen. Vielä mukaan vähän suklaatahnaa niin juhannuksen aamiaisherkku on valmis!

lettuvartaat-5541.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Letut ovat yksi suosikkijälkkäreitäni kesällä. Aineet löytyvät lähes aina kaapista ja ne maistuvat loistavasti kesän tuoreiden mansikoiden kanssa. Helpompaa ja halvempaa jälkiruokaa saa hakea. Juhannus lähestyy hurjaa vauhtia ja pitkään pohdiskelin mitä tarjota tänä vuonna vierailleni. Olemme perinteisesti viettäneet juhannusta mökilläni ja syöneet aamiaista yhdessä pitkän kaavan mukaan. Etenkin sään salliessa on ollut täydellistä kattaa pöytä järven ääreen ja nauttia hyvästä seurasta ja kauniista maisemista.

lettuvartaat-5535.jpg

Ajattelin tänä vuonna tarjota vierailleni hieman makeampaa aamiaista. Päädyin tekemään lettuvartaita, koska olen haaveillut niiden tekemisestä jo pitkään. Paistoin letut Becelin Saksanpähkinäöljy-levitteellä, joka sisältää 15% saksanpähkinäöljyä. Se toi lettuihin herkullisen pähkinäisen maun ja oli tietenkin myös huomattavasti terveellisempi vaihtoehto perinteiselle voille.

lettuvartaat-5536.jpg

Letut olisivat varmasti kelvanneet loistavasti sellaisenaankin, mutta halusin viedä reseptin vielä seuraavalle tasolle. Juhannuksena, jos joskus, on lupa nauttia jo aamusta lähtien. Täytin letut Nutellalla ja pujotin ne vuorotellen mansikoiden kanssa puuvartaisiin. Mielestäni vartaista tuli maistuva yhdistelmä raikkaita marjoja ja makeita lettuja. Odotan innolla vieraideni kommentteja tulevasta aamupalasta.

lettuvartaat-5538.jpg

Katso myös aikaisempi postaus, jossa valmistin kesävoita. Se sopii loistavasti mukaan juhannuksen juhlapöytään. Lisää Becelin uutuuksista löydät täältä.