DSC_1541.JPGTässä ei nyt ehkä ihan kekseliäimmällä tuulella oltu, mutta jauhelihapasteijoiden tekemisestä on ollut jo sen verran kauan puhetta, että pakkohan niitä oli vihdoinkin tehdä. Ja eipä nyt käy kieltäminen, etteikö mieli vähän tehnyt jotain tällaista ei-niin-terveellistä. Vaikka toisaalta, eipä nämä kaikki muutkaan aina siitä kevyimmästä päästä ole. Hyvä ruoka ja parempi mieli. :)

Pasteijat aika nopeasti kyllä muuttuivat hieman ideana ja tässä lähdettiin loppujen lopuksi tekemään vain yhtä isoa pasteijaa. Tai no, varmaankin sitä voi jo sanoa piirakaksi. Sitä varten tarvitaan 400 grammaa jauhelihaa, pari desiä keitettyä riisiä, yksi keitetty kananmuna, toinen ihan kypsentämätön, desi kermaa ja vähän suolaa sekä pippuria. Niin ja iso lehtitaikinalevy.

DSC_1509.JPG

Jauheliha ruskistetaan ja riisi keitetään kypsäksi. Kananmunista toinen keitetään ja toisen annetaan olla ihan sellaisenaan. Keitetty kananmuna hienonnetaan ihan vaikka munaleikkurin avulla. Ruskistettu jauheliha, keitetty riisi ja kananmuna sekoitetaan kaikki massaksi. Tähän siis lisätään vielä desi kermaa ja mausteet, eli suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

DSC_1512.JPG

Lehtitaikinasta otetaan puolikas ja siiitä kaulitaan kutakuinkin neliön mallinen levy. Laita jauhelihamassaa levyn toiselle puolikkaalle. Jätä reunoillla tarpeeksi tyhjää, että reunat saa suljettua kylmän veden avustuksella. Käännä siis "kansi" päälle ja sulje reunat. Siihen voi taitella tai painella taas jonkinlaista koristekuviota jos haluaa. Pintaan tehdään pieniä reikiä haarukalla ja koko komeus voidellaan kananmunalla. Jos haluaa paksumman kuoren tähän, niin taikinalevyn voi käyttää kyllä kokonaankin, mutta pakastetaikinasta riittää siis puolikaskin.

DSC_1515.JPG

Lihapiirakka on nyt valmis paistettavaksi ja tämä tapahtuu 200-asteisessa uunissa. Siellä piirakka saa paistua 30 minuuttia. Piirakka pois vaan uunista ja odottelemaan, että se jäähtyy tarpeeksi, jotta sitä voi syödä. Mielestäni erittäin hyvä kokonaisuus, mutta jauhelihapasteijathan ovat todella hyviä yleensä, niin ei tämä mikään ihme ole. Mikäli haluat koko pellillisen jauhelihapiirakkaa, niin kokoileppa tätä peltilihapiirakan ohjetta.

Katsoppa myös nämä herkulliset pellillä valmistettavat piirakat