Tämä herkullinen jauhelihavuoka on astetta kevyempi kukkakaalin ansiosta. Loistava arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä. 

jauheliha-kukkakaalivuoka-3943.jpg

Vuosi on taas alussa ja mieli tekee kovasti keventää ruokavaliota, jos vähän vähemmän voita ja sokeria tänä vuonna - katsotaan miten käy. Tänä vuonna nähdään blogissakin välillä vähän kevyempiä ruokia ja tässä ensimmäinen niistä. Jauhelihavuoka, jossa perunan tilalla on kukkakaalia, sehän toimii mainiosti. Runsaasti vaan mausteita sekaan, niin tämäkin vuoka saa kunnolla makua. Päälle tietysti juustoraastetta, eihän kaikkea hyvää tarvitse pois ottaa.

Jauheliha-kukkakaalivuokan valmistus aloitetaan ruskistamalla jauheliha pannulla. Yleensä ruskistukseen ei edes tarvita rasvaa, riippuen tietysti pannusta, mutta hyvällä teflonpannulla se onnistuu ongelmitta. Mukaan voi tietysti lisätä hieman öljyä. Sitten joukkoon hienonnettut sipulit, pieni pyöräytys ja mausteet mukaan paahtumaan hetkeksi. Varsinkin nuo kuivamausteet vaativat kunnon paistamisen ennen kuin niistä alkaa maku irrota. Lopuksi pannulle lusikoidaan tomaattipyree ja tomaattimurska. Annetaan hautua hetken aikaa miedolla lämmöllä ja sillä välin voi pilkkoa kukkakaalin valmiiksi.

Kukkakaali paloitellaan ohuiksi siivuiksi ja nostetaan voideltuu uunivuokaan. Päälle kaadetaan kastike ja tehdään pieni sekoitus ennen uunia. 30 minuutin kuluttua vuoka otetaan hetkeksi pois uunista ja sitä kannattaa vähän sekoittaa, jotta kukkakaalit kypsyvät tasaisesti. Päälle vielä juustoraastetta ja vuoka takaisin uuniin 30-45 minuutiksi. Kypsyyttä kannattaa kokeilla ja lisätä paistoaikaa sen mukaan. 

Kuten kaikki laatikkoruuat, niin myös tämäkin on parasta seuraavana päivänä.