Näiden vohveleiden pääraaka-aine on peruna. Jauhoina käytetään tattaria, mikä tekee näistä myös gluteenittomia. Tarjoa perunavohvelit herkullisen savulohitahnan kanssa.

perunavohvelit-3034.jpg

Viime postauksessa valmistin täytettyjä perunankuoria ja ne katosivatkin nopeasti, kun pari kaveria saapui vierailulle. Perunankuorien maku oikeastaan vähän yllätti, miten ne voikin olla niin hyvän makuisia. Niitä tulee tehtyä varmasti toisenkin kerrran. No, mutta perunankuorista jäi jääkaappiin puolisen kiloa perunaa, joten nyt valmistetaan perunavohveleita. Netistä löytyi paljon erilaisia perunavohveleita, mutta niiden ohjeissa on vähän perunaa ja paljon jauhoja, joten piti soveltaa oma resepti. Näistä syntyi samalla myös gluteenittomia. Ensimmäiset vohvelit epäonnistuivat täysin, mutta sitten reseptiä muokaten alkoi onnistumaan.

Vohveleiden valmistus aloitetaan perunan keittämisellä/paahtamisella tai sitten näihin voi käyttää myös perunamuusin jämät. Pääasia on, että saat noin 500g perunaa kulhoon. Seuraavaksi perunoiden sekaan sekoitetaan maitoa vähän kerrallaan, jotta massasta saa sekoitettua mahdollisimman tasaisen. Sitten vaan loput ainekset sekaaan ja annetaan turvota hyvin.

perunavohvelit-3036.jpg

Vohveleiden paistamisessa paras apu on vuokaspray, sillä saa ohuen ja peittävän kerroksen öljyä vohveliraudan pintaan. Öljyä voi myös levittää myös vaikkapa pullasudilla. Näiden vohveleiden paistoaika on hieman pidempi kuin normaalien johtuen perunan määrästä ja tattarijauhoista. Vohvelirauta kannattaa laittaa 3/4 teholle ja paistaa noin 5 minuuttia. Tämä tietenkin riippuu aina vohveliraudasta, joten sitä pitää hieman testata. Tärkeintä kuitenkin, että vohvelit ovat kypsiä.

Valmistin ohessa myös nopean savulohitahnan. Siihen tarvitaan vain paketti kypsää lohta, ranskankermaa ja ruohosipulia. Lopuksi massa maustetaan sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Todella yksikertaista, mutta toimii näiden perunavohveleiden kanssa tosi hyvin!

perunavohvelit-3038.jpg