Nämä rapeat perunankuoret täytetään juustolla ja pekonilla. Päälle lusikoidaan ranskankermaa ja ripaus ruohosipulia. Niin hyvää!

perunankuoret-3026.jpg

Tällä viikolla ajattelin valmistaa ruokia, joissa peruna on pääosassa. Pohdin pitkään, millaisia reseptejä kannattaisi ottaa mukaan, mutta lopulta reseptiikka valkeni. Tässä ensimmäisessä postauksessa homma aloitetaan täytetyillä perunankuorilla, koska niistä jää ylimääräiseksi perunaa, joka kaavitaan kuorista pois. Jos siis kokeilet näitä, niin laita kaavittu peruna kulhoon kelmun alle odottamaan seuraavaa postausta. Näiden perunankuorien täytteenä on pekonia ja juustoa, mikä on ehkä se klassisin täyte ja mielestäni paras. Kannattaa katsoa myös Tiinan ohje täytettyihin perunankuoriin, jotka sopivat myös kasvissyöjille. 

Homma alkaa perunoiden pesemisellä, minkä jälkeen niiden annetaan hieman kuivua. Perunat pyöritellään oliiviöljyssä ja laitetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Uuni lämmitetään 200 asteeseen ja perunat saavat siellä muhia kypsiksi noin tunnin ajan. Perunoiden kypsyyttä voi kokeilla vaikkapa veitsellä tai haarukalla.

Hieman jäähtyneet perunat halkaistaan ja sisus kaavitaan pois lusikalla, mutta perunaa jätetään kuitenkin noin 1 cm paksuudelta. Puolikkaat takaisin pellille ja päälle rouhitaan hieman suolaa ja mustapippuria. Paistetaan taas 15 minuttiia 200 asteessa.

perunankuoret-3030.jpg

Pekoni kannattaa paistaa tässä välissä, mutta ei kuitenkaan täysin rapeaksi, sillä se kypsyy lisää uunissa. 15 minuutin kulutta perunoiden kuorien pitäisi olla rapsakoita ja valmiina täytettäväksi. Jokaiseen kuoreen lisätään noin ruokalusikallinen juustoraastetta. Itse käytin tässä cheddar juustoraastetta, se sopii erittäin hyvin perunan ja pekonin seuraksi. Lopuksi lisätään vielä pekonikuutiot ja sitten vaan takaisin uuniin muhimaan ja taas odotellaan se 15 minuuttia. Uunista alkaa tässä vaiheessa tulvia vastustamaton tuoksu! Rapeat perunankuoret viimeistellään lusikallisella ranskankermaa ja koristellaa ruohosipulilla. Vielä pitää hieman kuitenkin odottaa, sillä pitäähän nämä vielä kuvata ennen kuin pääsee maistamaan.

perunankuoret-3029.jpg