Juustosarvet sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Ne ovat parhaimmillaan höyryävän kuumina juuri uunista tultuaan. Täytteeksi voi kokeilla miltei mitä vain, kokeile vaikkapa sinihomejuustoa. 

juustosarvet2-4296.jpg

Juuri uunista nostettujen juustosarvien tuoksu valloittaa keittiön. Hetihän niitä on pakko maistaa, vaikka ovatkin vielä höyryävän kuumia. Oikeastaan ne ovatkin juuri silloin parhaimmillaan, juuston vielä ollessa venyvää. Juustosarvet ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta ne ovat kuin tehty keittojen kanssa nautittavaksi, ne sopivat erinomaisesti vaikkapa tämän täyteläisen häränhäntäkeiton kanssa.

Juustosarvien valmistus aloitetaan lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja joukkoon sekoitetaan hiiva sekä juustoraaste. Sarvien valmistukseen voi käyttää melkeimpä mitä tahansa juustoa. Oma suosikkini on sinihomejuusto, mutta sitä kannattaa laittaa vain täytteeksi ja päälle vaikkapa emmentalraastetta. Lopuksi taikina alustetaan vehnäjauhoilla sekä voilla ja annetaan kohota hyvin liinan alla. Katso myös tavallisten sarvien valmistus, sieltä löydät kuvallisen ohjeen miten sarvet valmistuvat. 

Taikina jaetaan kahteen osaan ja niistä kaulitaan pyöreät taikinakiekot, sitten ne leikataan kahdeksaan kolmioon, niin kuin pizza. Päälle ripotellaan juustoraastetta ja sitten vain rullataan reunoilta päin kohti keskustaa, näin syntyy rulla, jota vielä taivutetaan hieman sarven muotoon ja nostetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Sarvien annetaan kohota hetki liinan alla ennen voitelua ja juustoraasteen lisäämistä. Paistetaan 250 asteessa noin 10-12 minuuttia ja sitten juustosarvet ovat valmiina nautittavaksi.