korileipä-2.jpg

 

Korileivät ovat helppoja, mutta näyttävän näköisiä leipiä. Kohotuskorin löytäminen saattaa ollakin se suurin ponnistus, mutta sen hankinta on kuitenkin erittäin kannattavaa, mikäli valmistat leipää usein. Koreja voi ostaa mm. Kitchentimen verkkokaupasta, mistä myös tämän leivän valmistuksessa käytetty kori on saatu. Valmistuksessa käytetyn korin voi hankkia tästä.

Lisää makua pikajuuresta

Ensin valmistetaan juuri, mikä antaa paljon makua leivälle. Mikään nopea leipä ei ole kyseessä, sillä juuren valmistuminen vaatii aikaa noin vuorokauden, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Sekoita siis vesi, hiiva, sokeri ja jauhot löysäksi taikinaksi ja peitä astia huolellisesti kelmulla. Taikina aloittaa käymisprosessin ja kuplii iloisesti seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä taikinaan lisätään loput ainekset ja taikinaa vaivataan huolella. Paras vaihtoehto tähän on käyttää yleiskonetta, mutta onnistuu se käsipelilläkin varsin hyvin. Jauhota kori kauttaaltaan jauhoilla, jotta leipä ei kohotessaan tartu korin pintoihin. Asettele leipä koriin ja anna sen kohota noin tunnin verran peitettynä. 

Hyvin kohonneen leivän salaisuus; paina leipää sormella, jos reikä nousee takaisin on leipä kohonnut tarpeeksi.

Kun leipä on juuri sopivan kohonnutta on sen aika mennä uuniin. Kaada leipä varovaisesti pellille leivin paperin päälle ja paista välittömästi 200 asteessa noin tunnin verran. Leipä kumisee pohjasta kun se on valmis.