karpalot-0557.jpg

Tässä on edessä nyt ehkä helpoin herkku koskaan. Ei tule nyt mieleen ainakaan kovin montaa muuta yhtä helppoa juttuja. Jos ei nyt jotain mustikkamaitoa tai mansikkaa ja kermavaahtoa laske. Kermavaahtokin pitää kuitenkin vatkata, joten se on jo paljon vaikeampi kuin tämä ohje. Mikan mummu on kuulemma tehnyt aina näitä niin sanottuja karpalokarkkeja. Eikä se kauheasti ihmetytä, kun tässä on niitä jo muutaman napostellut. 

Käydäänpä siis toimeen, niin pääsette tekin kokeilemaan. Tähän tarvitaan siis vain jäisiä karpaloita ja tomusokeria. Niin pieni lista. Karpalot nakataan jonkin pyöreäpohjaisen kulhon tai syvän lautasen pohjalle. Tomusokeri kaadetaan päälle ja sitten aletaan pyöritellä. Tähän ei siis oteta muita apuvälineitä, vaan lautasta vaan pyöritellään niin, että tomusokeria menee joka kopukkaan. Karpaloista pitäisi siis tulla kauttaaltaan päällystettyjä. Tarraahan se sokeri noihin aika helposti, kun ne jäisinä laitetaan astiaan ja alkavat siitä vähän sulaa. Sokeripintakin toki sulaa hetken päästä, mutta näihin on hyvä lisätä vielä vähän sokeria ja pyöritellä sokeripinta uudestaan. 

Tomusokerin ja kirpeän karpalon yhdistelmä on todella viehkeä. Kirpeys peittyy itseasiassa täysin sokerin taakse, mutta pitää huolen siitä, ettei lopputulos ole mitenkään ällömakeakaan.