hannatäti2.JPG

Kuinkakohan monta erilaista Hanna-tädin (tai Annan) leivonnaista on olemassa? Ja lieneekö syynä olla se, että Hanna olisi sen verran yleinen nimi, että kaikilla olisi joku sukulainen tällä nimellä ja näin leivonnaisiin samaistuisi enemmän? Ehkä, ehkä. Oli miten oli, niin Hanna-tädin kakut ovat ainakin kaikille tuttuja. Siitä ei sitten voikaan olla varma, että ovatko juuri nämä niin tunnettuja. Pieksämäen suunnilta tuleva resepti nimittäin tuo vähän erilaista näkökulmaa näihin.

Sekoita kaikki jauhot keskenään. Eli iloiseen sekamelskaan menevät 2,25 desiä vehnäjauhoja, 1,5 desiä perunajauhoja ja 3 desiä ruisjauhoja. Eikä parane unohtaa ruokasoodaa, joka tuntisi muuten olonsa yksinäiseksi. Tätä ripotellaan jauhoseokseen kaksi teelusikallista. Jauhot kun ovat sekaisin, niin siirrytään muiden aineiden kimppuun.

Sokerin kanssa sekoitetaan sula voi. Siihen sekaan pyöritellään vielä 150 grammaa creme fraichea. Lisää jauhoseos ja pyörittele taikina valmiiksi. Valmis taikina on hyvä laittaa hetkeksi jääkaappiin asettumaan, ennen kuin siitä tehdään näitä kakkuja. Minkä takia näitä muuten mahdetaan kutsua kakuiksi? Pikkuleiviltä ne enemmän vaikuttavat. 

hannatäti1.JPG

Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan kaksi senttiä olevia palleroita ja asettele ne muutamien senttien päähän toisistaaan uunipellille. Nehän tuosta laajenevat aika reippaasti, joten sitä tilaa saa siis oikeasti olla. Kakkuja paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmiit keksit ovat todella maukkaita ja ruisjauhot, joita useimmissa muissa ohjeissa ei käytetä, tuovat hienon lisävivahteen näihin pikkuleipiin. Hanna-tädin kakut ovat klassikoita, mutta tämä taikina ja nämä pikkuleivät maistuvat omasta mielestäni ainakin parhaimmilta. Mitäs mieltä te olette?