Kumpi on mieluisampi? Valmistin molemmista herkulliset reseptit. Hampurilaisen täytteeksi päätyi punajuuri ja vuohenjuusto. Hot dogissa sen sijaan maistuu perinteinen mustamakkara.

hampurilainen_hotdog-2895.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Pääsin testaamaan Vaasan uusia hampurilais- ja hot dog -sämpylöitä, joihin kehittelin helpot, mutta maukkaat reseptit. Hampurilaisen täytteessä halusin hyödyntää syksyn sadon kasviksia, joista punajuuri on aina ollut lempijuurekseni, siihen kun vielä yhdistää kunnon palan vuohenjuustoa ja piparjuurella maustettua kastiketta on makuelämys valmis. Hot dog -reseptissä halusin käyttää perinteistä mustamakkaraa, mikä toimii sämpylän välissä todella hyvin. Se kaipaa seurakseen vain puolukkahilloa ja hieman kuullotettua sipulia - tästähän olisi vaikka uudeksi arkiruuaksi!

Näiden hampurilaissämpylöiden rakenne on miellyttävä ja hyvin kasassa pysyvä, joskus on törmännyt hampurilaissämpylöihin, jotka hajoavat pieniksi muruiksi jo ennen kuin niihin pääsee käsiksi. Hot dog -sämpylät ovat helppo avata ja täyttää, sillä ne pysyvät taitoskohdastaan napakasti kiinni. Tuoreus ja kotimaisuus ovat iso plussa, joten lämmin suositus näille tuotteille.

hampurilainen_hotdog-2883.jpg

Punajuuren ja vuohenjuuston liitto on täydellinen. Piparjuurella maustettu kastike kruunaa tämän vastustamattoman hampurilaisen.

Punajuuren käsittelyssä kannattaa käyttää apuna kumihanskoja tai sitten ne voi kuoria veden alla, jolloin väri ei tartu käsiin niin voimakkaasti. Viipaloidut punajuuret paistetaan öljyssä paistinpannulla kypsiksi, mihin menee aikaa noin 15 minuuttia. Lopuksi punajuurien päälle lusikoidaan hunajaa ja maustetaan suolalla sekä pippurilla. Paistamisen aikana kannattaaa valmistaa piparjuurikastike. Kuori osa piparjuuresta ja raasta sitä suoraan ranskankerman sekaan. Mausta lopuksi hyppysellisellä suolaa ja tarkista maku - näin yksinkertainen kastike, mutta niin hyvää!

Sitten vielä vuohenjuustoviipaleisiin väriä pintaan ja hampurilaissämpylät kuumaksi, niin täyttäminen voi alkaa. Pohjalle runsaasti piparjuurikastiketta ja päälle hunajaiset punajuuriviipaleet. Vielä hieman salaattia ja kunnon pala vuohenjuustoa. Nam!

hampurilainen_hotdog-2886.jpg

Mustamakkara on kuin kotonaan hot dogin sisällä. Se kaipaa seurakseen vain puolukkahilloa ja hieman paistettua sipulia.

Tämä on helppo valmistaa ja sopii hyvin vaikkapa arkiruuaksi. Paketillinen Vaasan hot dog -sämpylöitä, mustamakkaraa, sipuli ja puolukkahilloa kauppakassiin, niin tämä herkku on miltei siinä. Valmistus kannattaa aloittaa viipaloimalla ensin sipuli ja paistaa se tilkassa öljyä paistinpannulla. Hieman suolaa ja pippuria sekaan, niin tämä lisäke on valmis. Seuraavaksi pannulle heitetään pätkityt makkarapalat, joihin olisi hyvä saada rapea pinta, mutta kuitenkin varoa polttamasta niitä. Vielä hot dog -sämpylät kuumaksi pannulla, niin alkaa olla kokoamista vaille valmista.

hampurilainen_hotdog-2893.jpg

Lue lisää!

Mikäli kiinnostuit enemmän hampurilais- ja hot dog -resepteistä kannattaa tutusta Vaasan nettisivuilla oleviin resepteihin, josta löytyy makuja moneen lähtöön. Maku.fi -sivustolta löytyy myös liuta reseptejä ja vinkkejä hampurilaisten ja hot dogien valmistukseen, joilla onnistut varmasti. Näistä resepteistä irtoaa paljon uusia ideoita, joilla arkiruuastakin saa mielenkiintoisen ja hauskan kokemuksen.

Millaisen hampurilaisen tai hot dogin sinä haluaisit?

hampurilainen_hotdog-2907.jpg