Piti tehdä normaaleja korvapuusteja, mutta kuiva-ainekaappi sanoi toista. Monen mutkan kautta lopputuloksena syntyi gluteenittomat korvapuustit, mutta hyviähän niistä tuli!

gluteeniton_korvapuusti-2984.jpg

Tänään on kansallinen korvapuustipäivä, minkä olin unohtanut täysin. Eilen aloin sitten kuitenkin leipomaan korvapuusteja myöhään illalla, sillä yleensä kaapista löytyy perusraaka-aineet pullan leivontaan. Maidot ja hiivat kun oli sekoiteltu, niin tajusin, että vehnäjauhot olivat loppuneet. Noh... Gluteenittomia jauhoja sentään löytyi, joten suunnitelmat muuttui. Tehdään siis gluteenittomia korvapuusteja. Noh... Eihän niitä gluteenittomia jauhojakaan ollut tarpeeksi, joten osa jauhoista piti korvata tattarijauhoilla. Sokeriakin riitti juuri ja juuri yksi desilitra. Näistä kuitenkin syntyi kelpo taikina, joka tuntui vaivattaessa ainakin hyvältä koostumuksensa puolesta.

Puolen tunnin kohotuksen jälkeen alkoi leivonta tattarijauhoja apuna käyttäen ja taikinasta sai kaulittua hyvän kokoisen levyn. Ensin levitetään voi ja sitten sokeri. Ainiin, eihän sitä sokeriakaan ole enää, joten täytteeksi käytin hillosokeria. Korvapuustit alkoivat olla jo voitonpuolella, kunnes aloin etsiä kanelia. Noh... Eihän sitäkään tietenkään ollut! Nyt oli jo pakko käydä kaupassa, sillä sitä ei kyllä voi korvata millään, vaikka vähän jo maistelinkin suussani, miltä jauhettu neilikka maistuisi pullassa.

Lopulta pullat olivat onnellisesti uunissa kypsymässä ja lopputuloksesta tulikin yllättävän hyvä! Eihän maku tietenkään perinteistä korvapuustia voita, mutta nyt ollaan kyllä maun puolesta todella lähellä.

gluteeniton_korvapuusti-2991.jpg

Mikäli perinteisten korvapuustien valmistus kiinnostaa, niin kannattaa siihen tutustua vanhan blogin puolella, siellä on myös kuvalliset ohjeet puustien leikkaamiseen ja paineluun.

gluteeniton_korvapuusti-2987.jpg