raparperikääretorttu-1736.jpg

Tämä on superherkullista! Yksinkertaisista raaka-aineista saa aikaseksi jotain todella maukasta. Tässä kääretortussa maistuu raikas raparperi, mikä on piilotettu taikinaan ja sisällä ihanan raikas sitruunakermavaahto. Raparperikääretortun taikinassa on käytetty vain perunajauhoja, mikä saa aikaan erittäin ilmavan rakenteen ja on näin myös helpompi kääriä.

Kääretorttuja on tullut tehtyä myös aiemminkin, herkullinen äidin kääretorttu maistuu aina ja se on jo klassikko. Syksyistä satoa kannattaa käyttää hyödyksi herkullisessa omena-puolukkakääretortussa. Hittireseptiksi asti päässyt porkkanakakku-kääretorttu vie kielen mennessään. Raparperi sopii loistavasti myös äidin takuuvarmaan raparperipiirakkaan, minkä päällä on herkullista marenkia

Raparperikääretortusta tuli niin hyvää, että se katosi hetkessä parempiin suihin.

Valmistin kääretorttua äitini kanssa, joka osaa kyllä rullaamisen - itsellä siinä on vielä vähän harjoiteltavaa, mutta harjoitus tekee mestarin. Täytteen kanssa tuli hieman pohdiskeltua, mutta lopulta päädyin raikkaaseen ja ilmavaan sitruunakermavaahtoon. Yksinkertainen on parasta ja tässä pääosassa on raparperi, joten antaa sen myös maistua! 

Raparperikääretorttuun tarvitaan 250 g raparperia, mikä on noin 5 dl pientä raparperikuutiota. Raparperi kannattaa kuoria ja pilkkoa 0,5cm kokoisiksi paloiksi, jotta lopputulos olisi mahdollismman pehmeä. Itse taikinaan vatkataan huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja siivilöidään vaahdon joukkoon. Sekoitetaan nostellen varovaisesti, jotta vaahto säilyisi. Raparperikuutiot lisätään taikinaan ja levitetään voidellun leivinpaperin päälle. Paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Tämän raparperikääretortun täyte on helppo valmistaa, sillä siihen ei tule kerman, sokerin ja sitruunamehun lisäksi muuta. Kerma vatkataan melko kiinteäksi vaahdoksi, että se myös pysyy kääretortun sisällä hyvin. Vaahto maustetaan sitruunamehulla ja sokerilla. Täyte levitetään hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja rullataan kiinteäksi pötköksi leivinpaperin avulla. Annetaan tekeytyä hieman jääkaapissa sauma alaspäin.