Banaanipannari ei vaadi montaa raaka-ainetta, sillä oikeastaan siihen tarvitaan banaanin lisäksi vain kananmunia. Kanelilta maistuva herkku on lisäksi myös gluteeniton.

banaanipannari-3152.jpg

Huh, olipas jääkaapissa hirveästi kypsiä banaaneja! Kyllä, jääkaapissa. Olen huomannut, että banaanit säilyvät siellä jopa parikin viikkoa hyvänä. Tosin nämä reseptiin käytetyt banaanit ovat unohtuneet jääkaappiin kuukausiksi muiden tuotteiden taakse, mutta olivat yllättäen täysin käyttökelpoisia.

Banaanit tuottavat runsaasta etyleeniä, joten niitä ei kannata sijoittaa muiden helposti kypsyvien hedelmien viereen. Muovipussi on hyvä tapa estää etyleenin leviäminen, kunhan ei sulje sitä tiiviisti.

banaani-3143.jpg

Sitten ylikypsien banaanien kimppuun. Perinteisin tapa on valmistaa banaanikakku, mikä yleensä tulee ensimmäisenä  mieleen. Se on kuitenkin isotöinen ja kokonainen kakku syö sisäänsä vain vähän banaania. Nyt kuitenkin tehdään toisin, sellainen resepti, missä banaani on pääosassa. Tämä resepti on muunnos banaaniletuista, joten on varmaan tuttu juttu monille.

Kaikki ainekset heitetään tehosekoittimeen ja annetaan pyöriä tasaiseksi massaksi. Pannaritaikina kaadetaan uunissa kuumennettuun uunivuokaan tai valurautapannulle, joka sopii tähän ehkä kaikkein parhaiten. Se varastoi lämpöä ja saa taikinan sihahtamaan, näin syntyy rapea pohja. Kokeilin pannaria ilman kanelia ensimmäisellä kerralla ja sekin toimii todella hyvin, mutta kaneli toi mukavan lisän.

banaanipannari-3155.jpg